Hovedsak

På vei mot kvartfinale i cupen

Onsdag 7.oktober er det klar for ny runde cupen for både herrer og damer. Med unntak av herrenes oppgjør mellom Haugaland og Drammen, som er utsatt til 18.oktober, spilles samtlige kamper denne kvelden.

I kvinnenes runde er det fremdeles mulig for en liten sensasjon i andredivisjonslaget Utleira. Det eneste laget som ikke spiller i en av de to øvre divisjonene som fremdeles er med i det gode selskap. De tar imot Tønsberglaget Flint som spiller i første divisjon, og Utleira har fordel av hjemmebane i dette oppgjøret.

Flint topper første divisjon etter to runder med to soleklare seire mot Rælingen (41-27) og HK Rygge (45-20), så Utleira skal spille på sitt beste for å ta seg videre til kvartfinale.

De tre sikre
Tre av kampene på kvinnesiden levner på papiret ikke mye spenning. Larvik HK som skal til Fredrikstad for å møte førstedivisjonslaget med samme navn som byen skal være en ren maktdemonstrasjon av forskjellen på toppen av eliten og første divisjon.
Larvik har ikke møtt Fredrikstad i cupen tidligere, men har møtt dem én gang i eliteserien. Det var i grunnspillet i 2003, da Larvik vant 45-27 hjemme.

Byåsen møter Levanger og skal selvfølgelig ta seg videre til kvartfinale. Dette ligger også i deres målsetning om å vinne alt i Norge.

Storhamar reiser til Kristiand for å møte Kristiansand Vipers (Våg) og bør være en sikker kandidat til kvartfinale.

Tertnes møter Sola og bør ta med seg seieren i dette oppgjøret, noe vi også tror de gjør.

Det samme bør Nordstrand gjøre mot Stabæk, selv om dette er et mer åpent oppgjør. Nordstrand har en god slump med selvtillit etter noen gode kamper i helgen, men kan lide under at Stabæk kommer uten flere kamper i bena og kan overraske i Nordstrandshallen.

De usikre
Gjøvik/Vardal har vist seg vanskelig å slå på hjemmebane i serien. Nå skal de til Bergen i cupen for å forsøke å slå Bjørnar. I denne kampen får vi noen bekreftelser på om det er hjemmepublikummet på Gjøvik som har hjulpet dem frem, eller om de klarer å stå like sterkt i forsvar på bortebane også.

Den andre kampen som er relativt åpen er Rælingen – Njård. Njård har hittil vist litt varierende spill og vi tror Rælingen på en god dag kan utfordre Njård om kvartfinaleplassen.

Trekning av kvartfinaler
Selv om en av herrekampene, Haugaland – Drammen, er utsatt til 18.oktober skjer trekning av kvartfinalene dagen etter de andre kampene er spilt.

I bollen for kvartfinalelag vil det være naturlig å finne både Elverum som møter Stord og Haslum som møter Oppsal. Disse to bør være sikre og ellers tror vi at det kan bli spennende oppgjør på herresiden.

Fyllingen som i helgen måtte gi tapt for Frank Løke og Zagreb, skal til Langhushallen for å møte et Follolag som er i god flyt og har vist at de skal tas på alvor i årets serie. Selv om Fyllingen skal være favoritt er vi i alle fall sikre på at de skal slite hardt hos publikumsfavoritten Follo. Langhushallen er den best besøkte hallen i Norge og har et meget entusiastisk publikum som vil bære laget sitt frem til seier etter seier.

I kampene mellom Bækkelaget – Sandefjord, Runar – Kragerø og ØIF Arendal- Viking Stavanger tror vi det kommer mye an på dagsformen til de forskjellige lagene.

Larvik har ikke møtt Fredrikstad i NM tidligere, men har møtt dem én gang i eliteserien. Det var i grunnspillet i 2003, da Larvik vant 45-27 hjemme.

To Top
X