Landslag

Overlegen forsvarsjobb

bjarte_myrhol.jpg

Stian Vatne leverte forsvarsspill av ypperste merke i møtet med Egypt mandag kveld. Sammen med målvakt Steinar Ege var Vatne en av hovedårsakene til at Egypt stoppet på 20 mål i den norske 30-20 seieren.

– Vi er stolte av det forsvaret vi leverer i dag. Vi setter standarden hvor alle går knalltøft til fra start, kan Stian Vatne fortelle handballmagasinet.no etter kampen.

Det norske laget startet forrykende med 5-0 på 10 minutter, traff på ”alt” fremover, og en Steinar Ege i storform tok det Egypterne forsøkte seg på mot vårt mål.

Mot slutten av 1.omgang og i innledningen av 2.omgang slapp imidlertid Egypt noe mer inn i kampen. Hussein Saki fikk gjøre i alt 7 spillemål, og var Egypts viktigste spiller i forsøket på å hente seg inn.

Norsk 14-10 ledelse til pause ble da også raskt til 14-12  på to minutter i 2.omgang, før Norge våknet igjen. I løpet av de neste ti minuttene maktet Egypt kun å score ett mål, mot Norges syv. Da viste tavla 21-13 etter drøye 42 minutter, og løpet virket så godt som kjørt for Egypt.

Derifra og ut levnet Norge ingen tvil om hvem som skulle ta med seg poengene fra oppgjøret. Selvtilliten i laget presenterte seg særlig da Vegard Samdahl setter opp Erlend Mamelund til en nydelig flyver etter 52 minutter. Den tidligere Haslum-spilleren gjorde da sitt femte – og siste – for kampen.

Mamelund pådro seg en smell i tommelen i scoringssituasjonen. Landslagsledelsen varsler at det vil bli nærmere undersøkelser av Mamelund tirsdag. Det hører med til historien at han har hatt skader i den samme tommelen to ganger før.

Defensivt er allerede Stian Vatne nevnt. Nevnes bør også Bjarte Myrhol som ikke viste særlig tegn til å være plaget av neseskaden. Fremover fremstod blant annet Kristian Kjelling som en viktig brikke. Han fikk tillit til tross for flere strake bom i deler av 1.omgang, og kvitterte med i alt 9 flotte mål.

– Det er klart det gjør vondt i nesa, men når adrenalinet pumper så tenker en ikke så mye på det. Jeg har fokus på håndballen. Det er laget en spesialtilpasset maske, men den er ubehagelig å ha på, sier Bjarte Myrhol til handballmagasinet.no.

Nå venter Serbia i den neste gruppespillkampen onsdag. Da skal avansementet i VM sikres også i teorien.

Norske mål mot Egypt:

Bjarte Myrhol                         3
Erlend Mamelund                  5
Håvard Tvedten                     5
Vegard Samdahl                    1
Kristian Kjelling                    9
Stian Vatne                            1
Lars Erik Bjørnsen                 1
Alexander Buchmann             3
Thomas Drange                     1
Frank Løke                             1

Norge: 3 advarsler, 2 x 2 min
Egypt: 3 advarsler, 6 x 2 min

Dommere: M Gatelis og V Mazeika (Litauen)

Tekst og foto: Kjell Roger Skauen/Bjørn Kenneth Muggerud

To Top
X