Hovedsak

Omkamp endte med BHK-jubel

_MG_9666

BHK klatret opp til femteplassen i Postenligaen etter 32-30-seier over Runar søndag.

 

Det ble en søt revansj for Jesper Svenssons menn, ettersom de blågule opprinnelig tapte 30-33 mot samme motstander i Spektrum i november.

BHK la inn en protest etter den nevnte kampen, og fikk medhold i saken av domskomiteen i håndballforbundet. Da var det ekstra deilig at omkampen ga to verdifulle poeng for Svenssons mannskap, som ligger i det meget jevne midtsjiktet i Postenligaen for herrer.

– Det er alltid deilig å vinne kamper. Vi har klart å knekke en kode siden forrige oppgjør mot Runar, sier BHK-trener Jesper Svensson fornøyd etter kampen.

 

Kapteinen avgjorde

Kampen var temposterk og spennende i samtlige 60 minutter. BHK var i føringen så å si hele matchen, og kunne tilslutt juble for en ordentlig sliteseier foran over 1500 jublende tilskuere.

Binai Aziz åpnet scoringballet etter et halvt minutt, og BHK var på det meste oppe i en 12-7-ledelse etter 18 minutters spill. Etter den gode åpning kom Runar tilbake i kampen, som gjorde at BHK måtte ta til takke med en 17-16-ledelse til pause.

Runar startet den andre omgangen med å utligne til 17-17, men BHK gikk rett opp i ledelsen igjen ved kaptein Magnus Kongestøl. Utover i omgangen var vertene både to og tre baller foran, men klarte aldri å riste av seg bortelaget før mot slutten av kampen.

Kapteinen selv avgjorde til vertenes fordel med sin 32-29-scoring to minutter før full tid.

 

Amper avslutning

I det påfølgende Runar-angrepet ble det ampert ute på parketten. Både Kongestøl og Runar-spiller Kim Johansson fikk rødt kort etter et basketak hvor mange spillere var involvert.

– Sånne ting kan skje. Det er bra at gutta kan vise litt muskler også, sier Svensson.

Binai Aziz ble nok engang toppscorer for vertene med ti nettkjenniger, og var en fornøyd mann etter seieren over Sandefjord-laget.

– Det var bra at kampen ikke varte fem minutter lenger. Da hadde det nok ikke gått like bra, sier Aziz fornøyd.

BHK har nå vunnet seks av åtte kamper etter vinterpausen, noe som har ført laget bort fra kvalifiseringsplassen.

– Hvis sesongen hadde vært fire-fem kamper lenger, kunne vi kanskje ha blandet oss i toppen, sier svensken med et smil.

To Top
X