Internasjonal håndball

Oltchim Valcea reddet ut av økonomisk krise

2010 Champions League-finalist og sist års semifinalist, Oltchim Valcea, har slitt med økonomiske problemer den siste tiden, og det var lenge usikkert om de kunne delta i Champions League.

Den rumenske klubben har denne sommeren skaffet seg et stjernespekket lag med spillere som Silvia Navarro og Alexandrina Barbosa (Itxako), Allison Pineau og Amandine Leynaud (Metz), Katarina Bulatovic (Buducnost) og det var usikkert på om man klarte å betale lønnen til disse spillerne og måtte fristille dem.

Grunnen til de økonomiske problemene kom når hovedsponsoren, en kjemikaliefabrikk i Valcea, gikk fra å være en statlig bedrift til å bl privatisert og man ikke lenger hadde mulighet til å sponse klubben.

Etter mer en en måned med usikkerhet kom løsningen fra det offentlige i Bucaresti, som ga klubben 220.000 euro, og i tillegg vil selskapet Petrom gå inn og sponse med omtrent en million euro.

– Vi er veldig fornøyd med at den finansielle statusen til klubben er løst, men vi vet også at vi må gjøre vårt beste for å ikke skuffe våre nye sponsorer som støtter og tror på laget vårt, sier Oana Manea og Iulia Puscasu-Curea som er to av de rumenske spillerne på laget.

To Top
X