Internasjonal håndball

Oltchim avgjorde i gruppe C

Med 27-25 over Larvik HK sikret Olthcim Valcea avansementet fra kvinnenes gruppe C i Champions League. Podravka følger rumenerne til neste runde.

Larvik HK ledet 15-13 til pause, men måtte se seg slått til slutt, og er dermed også uten mulighet til avansement i Champions League.

Lada er verter mot LHK i den den siste runden. Med mindre Lada slår LHK med tolv mål eller mer, er Vestfoldingene klare for kvartfinale i Cupwinner Cup.

I den andre kampen tar Oltchim Valcea i mot Podravka. I den kampen er det kun æren å spille for, ettersom begge lag er videre i turneringen.

Podravka er foran LHK på innbyrdes oppgjør, og vil dermed være på 2.plass selv med tap i Romania og LHK-seier i Russland.

Gruppe A

I denne gruppen er Györi og Ikast Brande klar for avansement, uavhengig av utfallene i siste runde av gruppespillet. Her er spenningen knyttet til kampen om 3.plass, hvor bare ett poeng skiller Zvezda Zvenigorod (3 p) og Kometal Gjorce Petrov (2 p).

Zvezda har fordel av hjemmebane i møtet med Györi i den siste runden. Det samme er tilfelle for Kometal i deres møte med Ikast.

Gruppe B

I gruppe B er det kampen om 2.plass som vil få mest oppmerksomhet. Hypo topper gruppa med åtte poeng, og er uansett sikret avansement. De avslutter turneringen med hjemmekamp mot fortapte og poengløse Orsan Elda Prestigio.

Etter helgens kamper innehar Buducnost  den viktige 2.plassen, ett poeng bak Hypo, og to poeng foran FCK Handbold. FCK og Buducnost møtes i den siste runden, med sistnevnte som verter.

For Anja Andersen & co er kun seier godt nok i den vanskelige bortekampen mot Buducnost. De to lagene spilte uavgjort i den første duellen, og dermed vil FCK seier selv med bare ett mål være godt nok.

Trøsten får være at begge lag er sikret videre Europacupspill, ettersom Orsan Elda Prestigio ikke kan komme opp på tredje plass.

Gruppe D

Denne gruppen er avgjort allerede før siste runde, og både videre Champions League deltakelse og spill i Cupwinner Cup er fordelt.

Viborg og Krim topper tabellen med åtte poeng hver. Den siste duellen mellom dem, i Danmark, avgjør bare hvem som blir nr 1 og 2.

Metz har fire poeng på tredje plass, og går inn i kvartfinalen i Cupwinner Cup. De franske kvinnenes bortemøte med tyske Nürnberg handler kun om ære ettersom tyskerne er poengløse på siste plass.

[singlepic id=6 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Kjell Roger Skauen (34). Han er utdannet journalist ved NKS og har 10 års erfaring som speaker på elitenivå i håndball, nå som fast speaker for Larvik HK.

To Top
X