Norsk håndball

ØIF Arendal med sterk seier over serielederen

Haslum trener Tom-Eirik Skarpsno uttalte etter forrige seriekamp at fokuset var nå på siste kamp mot Elverum, kampen hvor seriegullet skal bestemmes.

Men, selv om Haslum spilte uten to av sine beste spillere, Erlend Mamelund og Kent Robin Tønnesen, var det to heltente lag som gikk på banen denne søndagen.

ØIF Arendal var fortsatt med i kampen om bronse og lå på sjetteplass før kampen, med kun tre poeng opp til Drammen på tredjeplass. ØIF Arendal var derfor avhengig av poeng og aller helst seier mot Haslum for å kunne forsette å kjempe om medalje, så ØIF Arendal hadde mye å spille for.

Sterk første omgang av ØIF
I første omgang fulgte lagene hverandre tett til halvveis ut i omgangen. Selv om Haslum tok en timout for å korrigere spillet da ØIF Arendal begynte å ta kontroll på kampen, klarte ØIF å rykke fra i siste halvdel av omgangen.

Takket være flotte redninger av Øyestadmålvakt Svenn Erik Medhus, begynte ØIF Arendal å skaffe seg en luke de ti siste minuttene av omgangen. I løpet av få minutter ledet sørlendingene med seks mål. ØIF Arendal spilte en meget bra første omgang og kunne gå til pause med solid ledelse på stillingen 16-9!

I andre omgang hadde Haslum satt opp tempoet og begynte sakte og sikkert å ta inn ØIF Arendals ledelse. Takket være fantastisk målvaktsspill av Svenn Erik Medhus, hadde ØIF Arendal fortsatt en firemålsledelse tolv minutter ut i omangangen.

Nærmere enn tre mål slapp derimot ØIF Arendal aldri Haslum innpå seg og ØIF Arendal kunne med dette sikre seg to poeng og fortsatt kamp om bronsemedalje i årets Postenliga for herrer. ØIF Arendal vant til slutt 29-24.

ØIF Arendal var sterke
Et svekket Haslum måtte konstantere at ØIF Arendal var et langt bedre lag denne søndagen.

– I dag er de bedre enn oss, det er ikke noe annet å si om det, de har en god målvakt og det er et godt lag. Så når vi er så svekket som vi er i dag, blir det vanskelig for de andre, oppsummerte Haslums assistenttrener, Tarjei Sundal, etter kampen.

Seriefinale på onsdag
Førstkommende onsdag møtes de to lagene som kjemper om seriegullet, Haslum og Elverum, i Nadderudhallen. Det står nå helt likt mellom de to lagene og alt avgjøres i denne kampen.

– Det blir en situasjon hvor det viktigste er neste kamp og at vi regner med at Elverum vinner der oppe. Vi har vært så uheldige å få sykdom på Erlend(Mamelund) så han var ikke med i dag og uten Kent Robin(Tønnesen) er vi svekket. Selvfølgelig går vi utpå her for å vinne og stå på alt vi kan, samtidig så må vi tenke litt taktisk og følge med på resultatet fra Elverum. Så da blir det litt vurderinger i forhold til det også. Alt i alt så gjør vi egentlig jobben og nå blir det matchball på onsdag og det blir spennende, avsluttet Tarjei Sundal.

Kampfakta
ØIF Arendal – Haslum HK
, Nedeneshallen
Resultat: 29-24 (16-9)
Utvisninger: ØIF Arendal 2 x 2 min, Haslum 3 x 2 min
Dommere: Chris Schjerven Bakksjø og Roger Nestaas
Tilskuere: 751

Toppscorer ØIF Arendal: Sondre Paulsen, 8 mål
Toppscorer Haslum: Anders Røe, 7 mål

ØIF Arendals beste spiller: Sondre Paulsen
Haslums beste spiller: Nikolai Hauge

To Top
X