Andre nyheter

Nytt håndballstyre på Malta de neste fire årene

Malta Handball Association har på en ekstraordinær generalforsamling på onsdag utnevnt et nytt styre som skal sitte de neste fire årene.

På møtet, som ble ledet av MHA-presidenten Paul Zammit, kom det fram at organisasjonen kjente på et behov for å gjøre endringer på grunn av den utfordrende tiden hele verden opplever. Den nye administrasjonen må forandre og oppgradere måten de organiserer seg på for å kunne bidra til økt interesse for håndball på Malta.

I tråd med de mer moderne framtidsplanene til forbundet, ble en ny logo presentert på generalforsamlingen som enstemmig ble vedtatt. Veien videre vil preges av korona, men målet er å bli en av landets mest populære sporter:

– «Forbundets mål er å bli en av de tre mest populære lagsportene i Malta i løpet av de neste par årene» uttalte MHA i en pressemelding.

Som Europas desidert største hub for spillselskaper, er det gode muligheter for å vekke interessen til oddsspillere gjennom odds på nett på håndballkampene i landet.

«Målet er å fokusere på få gode ledelsesstrukturer på plass for å kunne legge til rette for seriespill og de respektive klubbene. Ungdomsutvikling er helt essensielt, og derfor planlegger forbundet å investere i utviklingsprogrammer for å skape en bedre framtid for spillet, og for landslagene. Et annet viktig aspekt vil være å fremme og markedsføre sandhåndball som en attraksjon for sportsturisme, og som et ledd i et program for å tiltrekke flere spillere og tilskuere til spillet.

President i Malta Handball Association, Paul Zammit, har tro på endringene:

– «Håndball er en intensiv, attraktiv og spennende idrett. I flere land, særlig i Europa, regnes håndball blant de største sportene. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal ha som mål å nå samme mål her, naturligvis innenfor begrensningene ved størrelsen og befolkningen vår.

Håndball har et potensial for vekst, og det er vår plikt å legge til rette for at det skjer, uansett om det er innendørs eller sandhåndball. Vi må gi det lille ekstra for å øke synligheten, og jeg tror det kan skje gjennom gode utviklingsprogrammer.

I forhold til COVID-19-pandemien har MHA uttalt at de følger situasjonen nøye, og for øyeblikket forholder seg til retningslinjene utstedt av helsemyndighetene og SportMalta:

– «Som mange forbund er MHA bekymret for hvorvidt årets serie, som normalt starter i slutten av september, kan komme i gang. Helsen til våre spillere og trenere er det viktigste. Selv om dette er en frustrerende tid for alle, er det vår plikt å tilby et trygt miljø framover.»

To Top
X