Landslag

Norsk tap og debut for Erik Rafoss mot Tyskland

De norske landslagsherrene møtte torsdag vertene Tyskland i Supercup.

De norske herrene er samlet i Tyskland som en del av oppkjøringen til EM i Østerrike 2010 som avholdes i januar. Sist lagene møttes var VM i Kroatia tidligere i år hvor Norge vant med ett, 25-24, over tyskerne.

Den gang var det et helt annet mannskap Robert Hedin kunne mønstre. Torsdag var det et «nytt» Norge, og sannsynligvis ikke det mannskapet Robert Hedin reiser til Østerrike med om snaue tre måneder.

Dette fikk også landslagstrener Robert Hedin til å tenke annerledes og han hadde store problemer med å bestemme seg for hvordan startoppstillingen skulle se ut. Det endte med at Kristian Kjelling gikk inn som playmaker fra start og Erik Rafoss måtte vente på sin debut.

Kristian Kjelling gjorde flere fine varianter sammen med strekspiller Bjarte Myrhol, men er tydelig mer bekvem i sin vante rolle på venstre bakspillerplass.

Unge Erik Rafoss fikk sin  debut drøye tyve minutter ut i kampen. I sin playmakerrolle gjorde han en godkjent inntreden foran de nitten tusen fremmøtte tilskuerne, noe som er en helt annen ramme enn å spille i første divisjon hjemme i norsk serie.
I det 51.minutt kom også Rafoss sitt første mål i landslagsdrakta, forøvrig også det eneste i denne kampen.

De norske gutta spiller et greit forsvar og klarer seg godt i duellene med de tyske spillerne. Med litt mer offensivt forsvarsspill mot de store og gode tyske skytterne ville muligens sluttresultatet vært annerledes.

I angrep er både Kristian Kjelling og Christoffer Rambo skytevillige, men det mangler litt mer trykk mot det tyske målet. De to nevnte spillerne står for 15 av de 25 målene får bokført mot Tyskland.

De norske gutta taper første omgang 17-12, men spiller uavgjort 13-13 i andre omgang og taper derfor kun med fem mål, 30-25. Dette må sies å være godkjent prestasjon sett ut i fra tropp og motstander.

KAMPFAKTA:
Tyskland – Norge
Resultat: 30 – 25 (17-12)

Utvisninger:
Tyskland 3 x 2 min
Norge 3 x 2 min

Målscorere Norge:
Bjarte Myrhol 3, Christoffer Rambo 6, Kristian Kjelling 9, Stian Vatne 1, Lars Erik Bjørnsen 1, Kenneth Klev 2,Christian Spanne 1, Erik Rafoss 1

To Top
X