Hovedsak

Norsk semifinaletap mot Russland

Norges håndballjenter tapte fredag semifinalen i VM mot Russland. Det som skulle være en jubelkveld for både de tilreisende norske supporterne og ikke minst jentene selv ble til en gedigen nedtur.

Det var en tydelig skuffet gjeng håndballjenter som ble sittende igjen på banen etter 28-20 tapet. Med trøstende klemmer fra både lagkamerater og støtteapparatet rundt laget ble det brukt rikelig med tid til å fordøye skuffelsen før jentene møtte pressen for intervjuer.

15 minutter i himmelen
Det hele startet så bra. Det var god fart, og avslutninger som satt i nettet bak de russiske målvaktene. Men, det hele stoppet opp på 7-4, for derfra russerne som tok over kommandoen. Og, da var det ikke spilt mer enn et snaut kvarter av første omgang.

Herfra snudde kampbildet seg helt og de norske jentene ble statister mot russiske jenter som ga alt både fremover og bakover.

– Vi mangler trykk i angrepsspillet og vi kommer ikke opp i kontringsspillet vi pleier å ha, sier en landslagssjef som mener de norske jentene kunne gitt Russland kamp på en maks dag.

Og, selv om trykket manglet var det ikke aktuelt å hive innpå Tonje Larsen i angrep. Så lenge det ikke var mer trykk i ankomstfasen mener landslagssjefen at å hive innpå Larsen ikke hadde gitt noen større sjanser for å få dette.

– Russerne er blitt gode i kontradekningen, og vi får aldri til 6-0 forsvaret og det glipper i vårt forsøk på 5-1 også, summerer landslagssjefen.

Tøffe russere
Det var ikke lett for den høyreiste linjespilleren å få til noe mot tøffe og gode russere som ga rikelig med juling både på linjen og mot de Norges bakspillere.

– Dette var kjipt! Det er de femten minuttene i første omgang som ødelegger for oss. Det er ikke normalt at vi slipper inn sytten mål på en omgang, sier Marit Malm Frafjord etter fredagens sure tap.

Videre forteller Marit Malm Frafjord at det var mer trykk på bakspillerne til russerne og at de aldri fikk helt tak i dem. De var rett og slett bedre på det meste i dag.

Bronsefinale
Med dette semifinaletapet skal Norge søndag møte Spania som tapte mot Frankrike tidligere fredag i den andre semifinalen.

– Vi skal vinne den neste kampen, er beskjeden Marit Malm Frafjord kan gi handballmagasinet.no, og selv om vi gjerne skulle sett at de norske jentene vant semifinalen og kom seg til VM-finale er vi fornøyd med en bronsemedalje etter dagens utfall.

Og, Thorir Hergeirsson er totalt enig. For både han og laget vil komme høyest mulig.

– Nå skal vi få testet lagånden og lagmoralen som bor i laget, sier landslagssjefen på spørsmål om hva han tenker om bronsefinalen.

To Top
X