Hovedsak

Norges superkontrere har mer å gå på

Norge er halvspilt i VM i Kina og mye av grunnen til dette er ekstremferdighetene de norske laget har i forsvar og kontra.

Vi har tatt en snakk med Norges to superkontrere på venstresiden. Sammen står de for tett opptil hvert fjerde mål Norge scorer totalt og omtrent halvparten av kontringsmålene Norge har hatt så langt i mesterskapet.

En av Norges mest rutinerte med 140 landskamper og nesteldst i laget, Kari Mette Johansen, er sikkerheten selv ute på venstrekanten. Den 30 år gamle Larviksspilleren innrømmer at hennes lange erfaring kommer henne til gode i et mesterskap som det hun er inne i nå.

– Camilla og jeg har mange av de samme kvalitetene, men jeg har erfaringen fra mesterskap og det hjelper, oppsummerer Kari Mette Johansen.

Med nitten mål, to assists og kun en teknisk feil er Kari Mette Johansen en uvurderlig spiller å ha med seg fremover på banen.

Camilla Herrem har et sterkt ønske om å komme opp på Kari Mette sitt stabile nivå og bli der.

– Kari Mette er et klart førstevalg idag. Hun er mer stabil og har mer erfaring enn det jeg har, sier den unge venstrekanten Camilla Herrem.

På tross av sin unge alder begynner Herrem å bli en smule rutinert i landslagssammenheng. I kampen mot Romania rundet hun sin 50. kamp for landslaget.

Camilla Herrem på en av sine mange kontraløp under VM i Kina 2009

Camilla Herrem på en av sine mange kontraløp under VM i Kina 2009

Forbedringspotensiale
Landslagssjefen forklarer hele tiden at det er forbedringspotensiale. Dette er både Camilla og Kari Mette enige om at det er.
Selv om begge ligger godt over 70% på avslutningene sine sikter de begge mot 100%.

– En vil jo gjerne ha 100% prosent når en går på banen, men realistisk er nok ikke det alltid mulig, innrømmer Kari Mette Johansen.

Landslagssjefen stemmer i og sier at det er viktig å holde fokus og arbeide med å bli bedre.

– Verken Camilla eller Kari Mette ligger der vi bør ligge på kontringene. Der bør de ligge på mellom 80 og 90%, sier Thorir Hergeirsson om de to kantene som til nå ligger på 75% uttelling på sine kontra.

Lanslagssjefen er klar på at det var i de to siste kampene mot Ungarn og Romania man fikk målt seg på hvilket nivå man bør være på.
Og her var ikke Camilla helt der hun skal være. Camilla må komme seg opp forklarer landslagssjefen videre.

Selv om Camilla har litt å hente i de siste kampene har begge kantene fått like mye spilletid så langt i dette mesterskapet. Dette er Camilla veldig fornøyd med og forteller at hun jubler uansett om hun er på banen eller sitter på benken.
Kantspillerne er enige om at de forsøker å hjelpe hverandre og bakke hverandre opp 100% uansett hvem av dem som er på banen.

Holder kontakten med de hjemme
Det er et langt mesterskap og langt hjemmefra med tilgang til de vanlige daglige venner, familie og aktiviteter. Vi spurte jentene om hva de bruker fritiden til.

– Det er jo ikke så mye fritid. Det går jo mye i trening og planlegging av neste kamp. Ellers skjer det lite. Forsøker å lese og få sett litt film, men har ikke fått sett de jeg ville enda.

Kari Mette Johansen forteller videre at hun forsøker å holde litt kontakt med de der hjemme via msn, men synes det er litt rart med denne tidsforskjellen.

Mens Kari Mette er til film er Camilla mer til spenningsserien «Heroes». Ungjenta har med seg fire sesonger nedover og er godt inne i sesong to kan hun avsløre til handballmagasinet.no.

– Jeg savner facebook litt her nede, jeg får jo ikke fått med meg hvem som har bursdager. Ellers bruker jeg skype til å holde litt kontakt med de hjemme og så blir det å være sosial med de andre på hotellrommene, forteller den alltid blide Camilla Herrem.

To Top
X