Landslag

Norges EM-gruppe er klar

I dag ble trekningen til det kommende kvinne-EM avholdt i Gøteborg. «Söta bror», Sverige, er verter for det kommende EM og automatisk med i mesterskapet, der de havnet i gruppe med Serbia, Spania og Slovenia.

Tøff norsk gruppe

Norge var allerede plassert i gruppe D, som skal spille sine kamper i Helsingborg, en kjøretur på rundt regnet 5 timer fra Oslo, så plasseringen er strategisk gjennomtenkt i forhold til å få fylt opp hallen. Nå ser det imidlertid ikke til at det skal bli noe stort problem da de norske jentene skal møte Romania, Russland og Kroatia.

Alle tre lag kan volde Norge utfordringer, så her kan det bli tøffe og underholdende kamper fra start.

Danske Kim Rasmussen har avlsuttet et 6 år langt eventyr for å starte et nytt et hos Ungarn. Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

De to andre gruppene ble trukket som følger:

Gruppe B
Nederland
Frankrike
Tyskland
Polen

Gruppe C

Montenegro
Ungarn
Danmark
Tsjekkia

I gruppe C blir det et «danskt» oppgjør mellome Danmark og Ungarn som har fått danske Kim Rasmussen som hovedtrener. Kim Rasmussen har akkurat avsluttet et 6 år langt polsk eventyr med flere gode og overraskende resultater, så det skal bli spennende å se hva han kan klare å få til på litt under et halvt år i Ungarn.
Danmark har også litt å bevise til det kommende EM etter et litt skuffende mesterskap på hjemmebane og en del støy rundt deres nye trener Klavs Bruun Jørgensen.

To Top
X