Hovedsak

Norges beste forsvarskamp på lenge

Siste kamp i Møbelringen Cup ble en ren finale mellom de norske håndballjentene og Russland. En siste generalprøve før landslagstroppen reiser til VM i Kina.

Stigning på arbeidsoppgavene
De norske jentene hadde ikke imponert i de to første kampene i Møbelringen Cup. Det ble arbeidet intensivt innad i landslagstroppen for å få hevet det norske forsvarsspillet opp på et nivå vi er vant til å se det norske landslaget på.
Arbeidsoppgaver var samarbeide mellom 2’er og 3’er, samt 3’erne i forsvar.

Der så vi en klar heving i søndagens kamp mot russerne, noe som igjen hevet målvaktspillet opp på det nivået vi er vant til å se de norske målvaktene.

– I dag spiller vi vår første gode forsvarskamp på lenge, kan lanslagstrener Thorir Hergeirsson fastslå etter kamp.

Dette har han selvfølgelig mye rett i. For siden de norske jentene var i Århus og spilte GF World Cup har det vært et par glipptak på veien. Da tenker vi spesielt på kampene som ble spilt i oktober mot Brasil og Kina.

Landslagstreneren er klar på at det skal arbeides videre frem mot VM og ha stort fokus på prinsippene som er nedfelt i den norske landslagshåndballen. Da tenker han spesielt på det norsek 6-0 forsvaret og at spillet skal bygges opp herfra.

Foran et stappfullt Trondheim Spektrum kom de norske jentene godt i gang mot Russland. Forsvaret ble satt, kontringene ble kjørt og Trefilov var tilbake i sitt vante brautende humør. Og, Norge førte an foran over fire tusen tilskuere.

Banens beste
Tonje Nøstvold fortsatte der hun slapp i kampen mot Romania. Uredd og med VM-formen tett på satte hun inn skudd etter skudd slik vi ønsker å se henne. Det er fortsatt litt å arbeide med i forsvarsjobbingen, men fremover på banen begynner hun å bli et sikkert kort.

Dagens prestasjoner ble igjen premiert med «Banens beste» samt en plass på All-Star laget.

KAMPFAKTA:
Norge – Russland

Resultat: 27-21 (14-10)
Utvisninger: N -2 x 2 min, R – 3 x 2 min

Norge:
Kari Aalvik Grimsbø, Ida Alstad (1), Heidi Løke (2), Tonje Nøstvold (7), Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde Borgersen, Kari Mette Johansen (1), Marit Malm Frafjord (4), Tonje Larsen, Katrine Lunde Haraldsen, Linn-Kristin Riegelhuth (9), Anja Edin (1), Camilla Herrem (2)

Russland:
Polina Vyakireva (1), Anna Kochetova (5), Ludmila Postnova (2), Tatiana Dronina (2), Elena Dmitrieva (6), Victoria Kalinina, Marina Yartseva, Kseniya Makeeva (1), Maya Petrova, Anna Sedoykina, Ekaterina Vetkova (1), Victoria Zhilinskayte (2), Alexandra Sytnikova, Oxana Koroleva (1)

To Top
X