Andre nyheter

Norges beste dommerpar gir seg

Kjersti Arntsen og Guro Røen | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Kjersti Arntsen og Guro Røen | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Norges beste dommerpar gjennom flere sesonger, Kjersti Arntsen og Guro Røen, meldte fredag ut på sin facebookside at de legger dommerfløyten på hyllen.

Får ikke dømme herrehåndball internasjonalt

Dommerparet som har hatt stor suksess både her hjemme og internasjonalt på rekordfart har tatt valget om å legge opp da de har fått signaler om at de ikke får nye utfordrende oppgaver internasjonalt. Det betyr i bunn og grunn at de ikke slipper til på herrenes arena.

Som de selv skriver på sin facebookside;

 

«Vi har vært privilegerte som de siste årene har fått tatt del i internasjonal og nasjonal topphåndball, og fått vært med på så og si «alt» på kvinnesiden internasjonalt. Etter hvert har vi også hatt ambisjoner om å få dømme herrer internasjonalt, men de siste signalene fra det internasjonale miljøet tyder på at dette ikke er realistisk i nærmeste fremtid.»

 

Brutt barrierer både nasjonalt og internasjonalt

Kjersti Arntsen og Guro Røen har jobbet hardt for å komme så langt og banet vei for yngre dommere som kommer etter dem. Dette har de gjort med god støtte fra sidelinjen av tidligere toppdommer Svein Olav Øie, som har fulgt de i tykt og tynt fra sidelinjen.

– Vi beklager at Kjersti og Guro nå gir seg, men respekterer naturligvis at de er kommet til et punkt hvor de ønsker å gjøre andre prioriteringer», sier Svein Olav Øie som har vært parets dommerutvikler og fulgt de to dommerne siden de begynte å dømme sammen for seks år siden.

– Guro og Kjersti har satset tøft og seriøst for å nå sine mål som dommere. De har som kvinnelig dommerpar brutt barrierer både her til lands og internasjonalt. Fin utvikling og gode prestasjoner, ikke minst som dommere i herrekamper, er blitt registrert internasjonalt.

– De to har ikke bare fått muligheter, men de har også tatt godt vare på dem. Jeg må si at jeg var ikke lite stolt da de sto ute på banen i Rio klare til å dømme OL-finalen mellom Frankrike og Russland», sier Svein Olav Øie til handball.no.

Historikk:

  • Begynte å dømme sammen i 2012
  • Dømt i 3 VM, 2 EM og ett OL
  • Dømte OL-finalen i Rio 2016 mellom Russland og Frankrike
  • Dømt to ganger under CL Final 4, deriblant 1 CL-finale
  • Dømt IHF Super Globe Menn i Qatar i fjor
  • Har vunnet prisen for «Årets dommerpar» fire sesonger siden 2012, senest sesongen 2017/2018

Her er facebookposten:

To Top
X