Beachhandball

Norges beachjenter spiller VM-finale i Antalya

Søndag formiddag tok Norges beachjenter seg videre til finalen etter å beseiret Ukraina i en shoot-out som måtte ut i ekstraskudd.

Norge slet fra start i søndagens semifinale. Ingenting stemte, målvaktene sviktet og skuddene satt enten over mål eller rett på målvakt. Ukraina var mer sikre og fikk en så stor ledelse at det var umulig å hente inn og første sett gikk derfor til Ukraina.

Med kniven på strupen våknet de norske jentene til og virket mer sikre med ballen, noe som igjen ga Norge føringen i det andre settet og til slutt en sett seier som sikret en shoot-out.

Det ble en shoot-out med den rette dramaregien for alle som så på, for etter fem skudd fra hver av lagene stod det fremdeles likt.

Psykisk sterk
Dagens helt ble Betina Riegelhuth som hadde slitt gjennom hele kampen med bomskudd. Som femteskytter satt hun inn målet som sikret at det ble likt og at man skulle skyte ekstraskudd.

Riegelhuth ble igjen kalt ut på banen som første skytter på ekstraskuddene. Med full fokus på oppgaven og et kaldt hode setter Betina Riegelhut det avgjørende skuddet og sikrer Norge finaleplassen.

– Det er sterkt av Betina å sette to på rad, kommenterer en overlykkelig Eskil Berg Andreassen etter kamp.

Møter Danmark i finalen

Det blir noe overraskende en ren nordisk finale i sanden på Lara Beach søndag kveld.

Danmark tok en overraskende seier mot VM-favoritten, Brasil, i søndagens andre semifinale. Med seier i første settet overrasket de Brasil som kanskje hadde undervurdert det danske laget etter å ha slått dem solid dagen før.

Men, da var ikke danskenes supermålvakt Hanne Frandsen med. I semifinalen ble hun matchvinner med gode redninger både gjennom kampen og i shoot-out.

– Dette er over all forventning. Det her er sterkt, sier en hoppende glad Morten Holmen som er danskenes landslagssjef.

Kampfakta, Norge – Ukraina
Resultat: 2-1 (8-17,16-7,10-8)

Kampfakta, Brasil – Danmark
Resultat: 1-2 (10-14,19-8,4-5)

To Top
X