Hovedsak

Norge viste igjen gode takter mot Egypt

De norske håndballgutta møtte mandag ettermiddag Egypt som en del av oppkjøringen til EM i Østerrike. Igjen ble det en overbevisende seier, 34-28.

Egypterne hadde et lite overtak de drøye første minuttene, men derfra og ut var det total kontroll for det norske laget.

Strålende Magnus Dahl
Unggutten som til daglig spiller i Fyllingen leverte en god kamp med flere praktredninger. Blant annet flere syvmeterkast ble ståendes som redninger i protokollen på unge Magnus Dahl.

– Han spiller seg opp gjennom kampen, sier landslagssjef Robert Hedin som valgte å hvile Steinar Ege ankom i dag morges.

Kunne vunnet med mer
Landslagssjefen er klar på at det er trening og utvikling det skal være fokus på under kampene i Sverige. Og, derfor er det ikke topping av laget for å vinne mest.

Det er testing av nye spillekombinasjoner, spillesammensetninger og fokus på oppgaver som står i førersetet.

– Vi gjør hva vi skal og kommer gjennom uten skader, sier Robert Hedin som flere ganger var på dommerne som godtok litt for mye slag, stygge taklinger og ufint spill i forhold til hva han synes var akseptabelt.

Merkelig kamp
Selve kampen blir noe merkelig og det blir ikke mye av det spillet vi er vant med her oppe i nord av Europa. Egypt lå mye 3-3 og møtte de norske skytterne høyt, noe ikke alle av de norske spillerne likte noe særlig.

Med et slikt offensivt spill fører det også med seg en del sene taklinger og fare for skader. Og, selv om dommerne delte ut hele seks utvisninger til egypterne kunne det sikkert vært delt ut seks til.

Det ble mye løping både fremover og bakover noe som gjør at kampen blir veldig lite rytmisk, og lite velspillende. Spesielt de siste femten minuttene ble et kaotisk og ukonsentrert.

– Første omgang er jeg fornøyd med. De siste femten mister vi konsentrasjonen helt og det blir kaotisk, sier landslagstrener Robert Hedin.

KAMPFAKTA:
Norge – Egypt
, Eskilstuna Sporthall, Sverige
Resultat: 34 – 28 (20 – 13 )
Utvisninger: Norge 2 x 2 min – Egypt 6 x 2 min

Player of the match: Vegard Samdahl (kåret av jury i hallen)

Norge:
Ole Erevik, Magnus Dahl, Kenneth Klev (3), Stian Vatne, Thomas Drange (4), Frank Løke (4), Lars Erik Bjørnsen (6), Børge Lund, Håvard Tvedten (3), Erlend Mamelund (7), Christoffer Rambo (1), Kristian Kjelling, Vegard Samdahl (2), Thomas Skoglund, Einar Sand Koren (1), Christian Spanne (3)

Egypt:
Mohamed Nakib, El Sayed Mohamed, Ahmed El Ahmar, Mohamed Alla, Mohamed Ibrahim, Abou El Fetouh Ahmed, Mamhoud, Zaky, Ali Zain, Mohamed, Abd Elsalam, Karim El Saaid, Hany El Fakharany, Hassan Tosry, Ibrahim Elmasrey, Mohamed Abdelrahman, Ahmed Refaai

To Top
X