Norsk håndball

Norge var langt fra på topp mot Tunisia

Norges håndballjenter spilte søndag kamp nummer to i VM. På andre siden av banen stod Tunisia som i utgangspunktet skulle være et mye dårligere lag enn Norge. Selv om tuniserne ga Norge motstand, ble det en elleve måls seier, 36-25, til de norske jentene.

Men, det var ikke like stor avstand gjennom hele kampen. En periode i første omgang var det helt nede på to måls forskjell.

– Vi var ikke oppe i samme kampmodus som i kampen mot Japan, kan landslagssjef Thorir Hergeirsson fortelle.

Den energiske landslagssjefen jobbet iherdig på sidelinjen med å få opp aggressiviteten på sine jenter der han danset nedover langs innbytterbenken.
Det var ikke alt som fungerte og mye av grunnen er at ikke alle er like innkjørt og oppe på det nivået de bør være. Kristine Lunde Borgersen og Tonje Larsen mangler blant annet litt og i dag var dagen de skulle kjøres inn.

Når forsvaret ikke fungerer, fungerer ofte ikke målvakten og vice versa. I søndagens kamp var det akkurat slik. Katrine Lunde Haraldsen og de seks foran henne var ikke koordinert og det rant inn med mål bak den ellers så gode målvakten.

Med en redningsprosent på 32% er det et godt stykke opp til der Katrine bør være om Norge skal ha sjanser til gull.

Etter litt peptalk i garderoben i pausen fikk Katrine Lunde Haraldsen noen minuttter til i mål før Terese Pedersen tok over.

– Byttet ville kommet uansett. Katrine er ikke der hun pleier, men vi hadde planer om å la begge målvaktene spille uansett, er Thorir Hergeirssons kommentar til utfordringe med at målvaktene ikke presterer på samme nivå som vi er så vant med.

– Katrine er en av de mest profesjonelle jeg har vært borti i forhold til å ha fokus på arbeidsoppgaver, så det bekymrer ikke landslagssjefen mye.

Samspill og tempo skal trenes
Mandag er det enda en ny enkel kamp. På andre halvdelen står svake Chile. Her skal det trenes samspill og tempo ifølge landslagssjefen.

For selv om laget har tatt et steg i riktig retning og spiller rimelig bra kontringer har de ikke møtt den virkelige motstanden enda.

Mål nummer 100
Norge og Larviks tøftspillende linjespiller Heidi Løke trengte kun å sette en ball i nettmaskene bak Tunisias målvakt for å passere det magiske tresifrede hundrede mål.

Hele seks mål og Norges toppscorer ble det til slutt. På opplysningen om at hun i dag hadde et lite jubileum med mål nummer hundre hadde Heidi følgende kommentar:

– Å. var det det!?! Det er alltid moro å score mål og jeg har gode medspillere som spiller ballen inn til meg.

Med kul i panna etter en real kamp inne på linja forsikrer Heidi Handballmagasinet.no at det går bra.

– Det gjorde litt vondt og hadde det vært opp til meg hadde jeg spilt videre, sier en av Norges tøffeste.

For landslagssjefen er klar på at Heidi Løke er en  tøffing.

En annen tøffing er Karoline Dyhre Breivang som gikk ned for telling i andre omgang. Det så lenge stygt ut der hun lå og vred seg i smerter og tårer, men det skal etter forholdene ha gått bra.

– Det er en smell i bicepsen. Jeg har hatt en bedre venstrearm, forklarer Karoline om hvor alvorlig det er.

Videre forsikrer hun oss om at hun er klar til ny kamp mandag.

Selve kampen synes hun var mer en arbeidsøkt som laget måtte igjennom. Og, at en seier er en seier.

– Det er ikke storspill vi leverer. Men, når vi er konsentrert går det bra. Vi må jobbe hele tiden og ha fokus på arbeidsoppgaver, avslutter Karoline før hun forsvinner videre.

KAMPFAKTA:
Tunisia – Norge
Resultat: 25 – 36 (14 – 18)
Utvisninger: T – 1 x 2 min

Tunisia
Noura Ben Slama, Nesrine Douma, Elhem Gherissi (2), Asma Elghaoui (1), Jihene Ben Cheik, Hela Msaad (4), Chourouk, Wafa Cherif, Manel Kouki (4), Fadia Omrani, Ouided Kilani (2), Mouna Chebbah (7), Ines Khouldi (3), Sameh Ghanmi (2)

Norge
Ida Alstad (3), Heidi Løke (6), Tonje Nøstvold (4), Karoline Dyhre Breivang (3), Kristine Lunde Borgersen (1), Kari Mette Johansen (6), Terese Pedersen, Marit Malm Frafjord (2), Tonje Larsen, Katrine Lunde Haraldsen, Linn Kristin Riegelhuth (2), Tine Stange (1), Anja Edin (3), Camilla Herrem (5)

To Top
X