Hovedsak

Norge vant som forventet med 15 mål mot Japan

De norske håndballjentene spilte lørdag sin åpningskamp i VM mot Japan. Kampen ble som forventet, en stor løpsøkt.

Japan var forventet å komme i stor fart både mot mål og fra avkast. Men, de norske jentene var med fra start og markerte seg godt.

– Jeg synes vi markerer oss godt fra start og får skremt japanerne litt vekk fra troen om at de kan ta oss, kommenterer Thorir Hergeirsson etter kamp.

Frem til 5-1 går det veldig godt og det ser ut til at de norske håndballjentene skal kjøre over Japan. Men, slik skulle det ikke bli foreløpig. Japan henger godt med og spiller jevnt med de norske.

Med 15-9 til pause og en seks måls ledelse er det fortsatt en viss spenning i kampen.

Kontringskampen
Med stort tempo blir det også mange feil og muligheter til kontringer som de norske utnytter godt. En god Camilla Herrem har en uttelling på 78% med sine syv scoringer på ni forsøk, og det må sies å være godkjent.

Sammen med Linn Kristin Riegelhuth blir Camilla Herrem toppscorer for det norske laget med sine syv mål hver.

Fant ikke rytmen
En av de som merket tempoet i dag var Norge og Larviks Tine Stange. Mot små fotrappe Japanere var det ikke alltid like lett å stå imot i forsvaret.

– Jeg synes vi står bra bakover. Det er små raske mennesker disse japanerne og de var litt vanskelig å få tak på når de satte fart og bøyde seg ned, oppsummer Tine Stange om forsvarsutfordringen i lørdagens kamp.

Det var ikke helt dagen for den ellers så gode skytteren. Litt åpningskamp og vanskelig å finne rytmen kan Tine fortelle.

– Det var litt vanskelig å komme til i dag. De står høyt og så rygger de, og det var vanskelig å komme til.

Med ett mål på tre skudd og åpningskampen ute av kroppen er det klar for litt hvile, video og fokus mot neste kamp søndag. Da venter Tunisia på andre siden av banen. Et mer fysisk lag som både gir og tar mer juling enn Japan.

– Nå har vi fri resten av kvelden, og imorgen skal vi være på «alerten» når vi møter Tunisia, avslutter Tine Stange før hun forsvinner i garderoben for en velfortjent dusj.

KAMPFAKTA:
Norge – Japan
Resultat: 34 – 19 ( 15-9 )

Utvisninger: N – 1 x 2min, J – 5 x 2 min

Norge
Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde Haraldsen, Renate Urne (1), Ida Alstad (4), Heidi Løke (3), Tonje Nøstvold (3), Karoline Dyhre Breivang (1), Kristine Lunde Borgersen, Kari-Mette Johansen (4), Marit Malm Frafjord (1), Linn Kristin Riegelhuth (7), Tine Stange (1), Anja Edin (2), Camilla Herrem (7)

Japan
Megumi Takashi, Shiori Kamimachi (1), Aimi Ito (1), Akie Uegaki (8), Akina Shinjo (1), Hitomi Sakugawa, Tomoko Sakamoto (4), Shio Fuji (1), Karina Maki, Hiromi Tashiro, Yuko Arihami (3), Kaoru Yokoshima, Mayuko Ishitate, Kaori, Fujima

To Top
X