Landslag

Norge vant mot regjerende verdensmester

Lørdag kveld var de norske håndballgutta atter en gang på banen for siste test før avreise til Egypt og VM. Og, atter en gang var det Danmark som stod på motsatt banehalvdel.

Torsdagens oppgjør endte med et tap, selv etter at Norge hadde ledet i større deler av kampen. Landslagstrener Christian Berge etterlyste større fart og at man holdt seg til de oppgavene man hadde bestemt seg for å trene på inn mot Egypt-VM.

Både Norge og Danmark er favoritter til å nå semifinaler i VM, og derfra kan alt skje.

Jøndal og Bjørnsen senket Danmark

Som på torsdag kom de norske håndballgutta godt igang mot danskene. Tempoet i kampen var litt høyere denne gang, og det var det nordmennene som fikk best utbytte av. For så fort danskene gjorde feil, var hurtigtoget Norge på vei mot danskenes mål. Med superkantene Jøndal og Bjørnsen i spiss, så sørget de for at Norge kunne ligge foran med fire mål, 21-17, til halvtid.

Brøt danskenes seiersrekke

De norske gutta holdt Danmark bak seg gjennom hele andre omgang. Danskene spiste seg riktignok innpå noen ganger mot slutten, men til syvende og sist ble Danmarks seiersrekke brutt og en to måls sier til håndballgutta kunne noteres i loggen.

Med de to testkampene unnagjort står det bare igjen å forberede seg på avreise til det afrikanske kontinentet og Egypt. Der skal de norske gutta leve i ei boble i nesten tre uker før de forhåpentligvis kan reise hjem med en medalje i kofferten.

Danmark – Norge, Sydbank Arena, Danmark
Resultat: 34-36 (17-21)

To Top
X