Hovedsak

Norge vant i siste sekund

De norske kvinnene kom godt ut fra start av første omgang med høyt tempo og parkerte tyskerne. Det så en god stund ut til at det skulle bli det scenarioet de fleste hadde sett for seg før kamp.

Tyskland ville det imidlertid annerledes og skapte store problemer for Norge både fremover og bakover. Tysklands Franziska Mietzner banket inn mål etter mål og raskt var den lille ledelsen Norge hadde spist opp. Tyskerne tok mer kontroll over kampen og nå var det de norske kvinnene som måtte jage etter.

En timeout fra Thorir Hergeirsson og et massivt bytte av spillere ga litt mer trykk på banen, men ikke nok til å komme ajour med tyskerne før pause. Med tre mål bak til pause var det ikke en større avstand enn at man kunne gå ut i garderoben med en viss form for tro på at dette skulle gå veien.

Stjal seieren i siste sekund
Andre omgang starte bra for de norske kvinnene. Med nytt mot og tempo hentet de fort opp tyskernes forsprang. Det tyske laget ville imidlertid ikke slippe Norge helt inn i kampen og de norske kvinnene fikk aldri komme i ledelsen i løpet av andre omgang.

Det var først når det stod sekunder igjen på klokken Karoline Dyhre Breivang tok det tunge ansvaret og dundret avgårde et skudd som gikk i mål og seieren var sikret.

I en kamp hvor Norge kun leder de første minuttene av kampen skal man være glad man klarte å sikre begge poengene. I denne kampen var det ikke bare fremover det kladdet for Norge. Det var store avstander mellom spillerne i forsvar, noe som gjorde at de tyske kvinnene fosset igjennom der det tidligere var tett som en mur.

Først når det gjenstod 5-6 minutter og Thorir Hergeirsson sender Anja Edin inn i et 5-1 forsvar så det ut til å løsne litt for de norske kvinnene.

KAMPFAKTA:
Norge – Tyskland

Resultat: 26-25 (11-14)
Dommere: Martin Gjeding og Mads Hansen (Danmark)

Toppscorer Norge: Camilla Herrem med 6 mål
Toppscorer Tyskland: Franziska Mietzner og Ania Rösler med 7 mål hver

To Top
X