Hovedsak

Norge til finale i GF World Cup

I lørdagens andre semifinale var det duket for et klassisk oppgjør mellom de to nordiske rivalene Norge og Danmark. Igjen var det de norske landslagskvinnene som vant.

Danskene kom godt ut fra start av kampen og tok en tidlig ledelse som de holdt de første elleve minuttene. Begge lag spilte godt forsvar og de norske kvinnene hadde fått et godt tak på blant annet det danske stortalentet Lærke Møller.

Frem til Anja Edin entret banen var de danske piger godt med i kampen, men frykten for Edins skudd og innspill gjorde danskene usikre i midtforsvaret og det gjorde jobben litt enklere for de norske kvinnene.

Men, som tidligere i turneringe varierer kvaliteten på det norske spillet stort og første omgang avsluttes omtrent like dårlig som den startet.

Andre omgang bød på mye av det samme som vi opplevde i første omgang. Godt forsvarsspill og mindre godt angrepsspill fra begge lag.

Igjen var dansken fremme og snuste på en ledelse, men kom aldri helt frem til den. For når de igjen klarer å utligne pådrar de seg en ny utvisning og en advarsel til en rasende Jan Pytlick på benken. Denne utvisningen blir kostbar for danskene da Norge drar godt i fra og allerede på dette tidspunktet mer eller mindre sikrer seieren.

Svak Nøstvold
I en kamp hvor Tonje Nøstvold hadde sjansen til å vise seg frem mot spillere hun spiller mot daglig i den danske ligaen fremstod hun som en middelmådig spiller både fremover og bakover. Det vil ikke overraske om hun her spilte seg ut av landslagstroppen.Gjennom hele turneringen har hun levert for dårlig og er for oss det svakeste leddet på landslaget.

En som derimot leverer er målmaskinen Linn Kristin Riegelhuth som igjen ble toppscorer for Norge med sine ni mål.

I en kamp hvor mye av det sedvanlige kontraspillet uteblir er det selvfølgelig godt å se at det norske laget klarer å kjempe seg til en seier, men her er det mye å arbeide med for Thorir Hergeirsson og hans team frem mot VM i Kina.

KAMPFAKTA:
Danmark – Norge

Resultat: 20 – 24 (10-12)
Dommere: Jiri Opava og Pavel Valek (Tsjekkia)

Toppscorer Danmark: Lærke Møller, 5 mål
Toppscorer Norge: Linn Kristin Riegelhuth, 9 mål

Utvisninger: Danmark 2 x 2 min

To Top
X