Hovedsak

Norge tapte finalen i GF World Cup

Norges kvinnelandslag møtte søndag Romania i finale i GF World Cup som favoritter hos bookmakerene.  Selv om Norge var en favoritt var det ikke like stor sikkerhet hos en del håndballkjennere som hadde fulgt Romanias kamper gjennom uken under GF World Cup.

Norge tapte med ett mål, 28-27, mot et Romania som detroniserte de norske kvinnene og gjorde dem totalt handlingslammet til tider. Dette resulterte igjen i mange dårlige valg og tekniske feil. Linn Kristin Riegelhuths bom alene mot målvakt i de siste sekunder var ganske symptomatisk for kampen. Et mål på denne avslutningen ville gitt uavgjort og straffekastkonkurranse.

I en kamp hvor både de nye norske jentene og det nye lederteamet ved Thorir Hergeirsson og Mia Høgdahl skulle vise at Norge fremdeles er et vinnerlag sviktet det totalt.

På banen hersket det totalt kaos når Romania la seg offensivt med merker, og på benken fremstod det til tider mer som en syklubb i lederteamet enn som klare og tydelige ledere. Skudd ble satt rett i en god rumensk målvakt, Florentina Stanciu, som skal ha mye av æren for den rumenske seieren.

Oppe i alt dette negative skal det også trekkes frem et par positive innslag fra kampen. De norske kvinnene vinner andre omgang 14-9 mye grunnet gode målvaktsprestasjoner. Terese Pedersen står en meget solid omgang med blant annet et par strafferedninger.

Tine Stange fremstår også som et positivt innslag både fremover og bakover på banen. Av de som spilte angrep i dag fremstår hun som den mest bestemte når hun kommer på mål og har noen fine skudd som sitter i målet i dag. Sammen med Heidi Løke blir Tine Stange Norges toppscorer med fire mål.

KAMPFAKTA:
Norge – Romania

Resultat: 27-28 (13-19)
Dommere: Martin Gjeding og Mads Hansen (Danmark)

Toppscorer Norge: Heidi Løke og Tine Stange med 4 mål hver
Toppscorer Romania: Cristina Neagu

Utvisninger: Norge 4 x 2 min – Romania 3 x 2 min

To Top
X