Hovedsak

Norge snudde kampen på en omgang

I VMs viktigste kamp så langt for de norske håndballjentene klarte de å snu en katastrofal første omgang til en suveren andre omgang og en billett til semifinalen.

Spanjolene rant igjennom det norske forsvaret og de norske jentene stod igjen som store spørsmålstegn. Taklingene satt ikke, og det ble for store rom mellom to’er og tre’er i forsvaret.

– Det blitt halvveis og vi ble litt baktunge, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson rett etter kamp.

Måtte ta telling
På spillet spanjolene leverte så det ikke ut som om de hadde tenkt å spare på kruttet til en eventuell semifinale og det ble gått hardt til i taklinger, noe Tine Stange fikk merke.

Etter fjorten spilte minutter fikk hun seg en kraftig smell og måtte ta telling. Med en stor bunt med papir mot hodet ble hun geleidet ut i garderoben for behandling. Et kutt i hårfestet gjorde at det måtte syes noen sting.

– Jeg fikk et kutt i hårfestet og måtte sy noen sting. Jeg fikk bedøvelse, og kjenner ingenting nå, sier den tøffe bakspilleren som igjen satte sitt preg på kampen med sine fire scoringer og gode forsvarsspill.

Fra forferdelig til briljant
Etter å ha spilt en av de verste førsteomganger så langt i turneringen så det nesten ut til å være et helt nytt lag som kom på banen i andre omgang. Etter å ligge under 14-8 ved pause tok de norske håndballjentene grep i kampen og snudde det som så ut til å bli et tap til å bli en meget overbevisende prestasjon ved å hente ut sine beste kvaliteter.

– Det var ikke viljen det stod på, det var et par små justeringer som måtte til. Blant annet å ta det ene steget frem i forsvar og bli mer tålmodig med ballen fremover, forteller en meget glad og sliten Thorir Hergeirsson.

Forsvaret satt, kontringene kom og Camilla Herrem løp inn ball etter ball. Og, da det var nødvendig å spille etablert forsvar var regissør Karoline Dyhre Breivang der og serverte baller til sine skyttere, blant dem klubbvenninne Tine Stange.

– I pausen ble vi enige om å ta en ball av gangen. Vi var så sugne på seieren, og det var så deilig å vinne, forteller Tine Stange som spilte hele andre omgang med en stor bandasje rundt hodet.

KAMPFAKTA:
Norge – Spania
Resultat:27 – 24 (8-14)

Norge
Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen, Marit Malm Frafjord (1), Heidi Løke (2), Siri Seglem, Tine Stange (4), Camilla Herrem (5), Kari Mette Johansen (1), Linn Kristin Riegelhuth (7), Tonje Nøstvold (3), Tonje Larsen (1), Karoline Dyhre Breivang (2), Anja Edin (1), Ida Alstad

To Top
X