Landslag

Norge på trygg grunn i EM-kvalifiseringen

Norsk herrehåndball holder kanskje ikke samme nivå som de norske håndballjentene som er nåværende OL- og VM-mestere, men på lørdag sikret herrene seg nok en seier mot Litauen i den siste EM-kvalifiseringskampen i håndball.

Norge hadde allerede før kampen klart å kvalifisere seg til EM, ved å ha sikret seg en andreplass i gruppen sin bak Frankrike på førsteplass. Til tross for at EM-billetten allerede var i boks, hindret det ikke landslagsherrene fra å stå på gjennom hele kampen, kjempe hardt og til slutt dra seieren mot Litauen i havn. Norge vant med sifrene 34-29. Robert Hedin sine menn tok ledelsen fra starten av og beholdt ledelsen gjennom hele kampen.

Norge ledet med hele syv mål, 22-15, til pause, men i andre omgang ble rytmen i laget forstyrret og Norge slet med å ha et kontrollert, flytende spill. Til tross for noen ikke fullt så sikre 30 minutter på slutten, sørget herrene for å dra en respektabel seier i land, og landslagssjefen kunne etter kampen gi en liten pekepinn på hva landslaget må fokusere på frem mot EM.

Hedin sa selv at andre omgang ikke gikk slik de ønsket grunnet flere tekniske feil på banen av opptil flere spillere. Dette hindret god flyt i spillet, og viser hva forbedringspotensial spillerne har før mesterskapet starter. Heldigvis for landslagsherrene er det er fremdeles seks måneder til EM, som gir Norge god tid til å forberede seg på hard motstand og til å forbedre spillet sitt mot Europa sine beste spillere.

EM holdes i Danmark i januar 2014, men frem til nå har ikke Norge de aller beste oddsene på å kronet som Europa-mestere. For å klare dette kan en av mulighetene være å hente inn noen nye profiler før første EM-kamp blir blåst i gang.

Hedin sier at det er mange unggutter som ønsker seg inn på landslaget, og innrømmer at det er en tøff oppgave å velge hvem som får det ærefulle oppdraget med å representere Norge i EM. Til tross for mange mulige valg fremover mot januar, er Hedin fast bestemt på å dra til Danmark med en tropp som representerer håndball-Norge på sitt beste.
Det er fremdeles ikke klart hvem Norge kommer til å møte i sin neste EM kamp. Noen av de tøffeste lagene herrene kan komme til å møte etter fredagens trekning er blant annet Danmark som er regjerende EM-mestere, Frankrike som vant i OL i London, eller Polen som har et veldig sterkt lag.

Hos bettingselskapet bet365 står Norge akkurat nå med svært høye odds, som dessverre ikke er et tegn på at de er favoritter til å vinne EM i januar. Danmark på sin side ser ut til å være storfavoritter, foran Spania og Frankrike. Mens en venter i spenning på håndball EM, kan fotball live være et alternativ for deg som ikke kan få nok av sport.

To Top
X