Hovedsak

Norge med seier i åpningskampen i World Cup

Frankrike kom best ut mot de norske landslagskvinnene i første omgang av tirsdagens kamp i GF World Cup i Århus, Danmark. Frankrike med sin store skytter Mariama Signate skapte noen små problemer for det norske forsvaret til å begynne med. Dette gjorde at de franske jentene holdt Norge på 1-2 måls avstand lenge i første omgang.

Rundt 20 minutter ut i første omgang utligner Norge og herfra ut er det Norge som styrer kampen.

I hele første omgang slet midtforsvaret med å få kontroll på skyttere og linjespiller, noe som i mange av tilfellene endte i straffekast.

Andre omgang kom de norske jentene godt i gang og holdt franskmennene på god avstand. Hele andre omgang, med unntak av noen minutter i midten av omgangen, ble kontrollert av de norske jentene.

Forbedringspotensiale
Skal vi ta kampen under ett er det for mange slurvepasninger som havner direkte i hendene på Frankrike, og dette må bort før vi møter de aller beste lagene. For selv om vi har en god målvaktsduo i Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø kan vi ikke stole på at de tar alt.

I mangel på de gode gamle rutinerte skytterne står Linn Jørum Sulland frem som et godt alternativ. Debutanten Siri Seglem gjør også en grei kamp og tegner seg for tre mål i dagens kamp.

KAMPFAKTA:
Frankrike – Norge

Resultat: 24-29 (11-15)
Dommere: Mindaugas Gatelis og Vadias Mazeika (Litauen)

Norge: Kari Grimsbø, Renate Urne, Inga Berit Svestad (2), Heidi Løke (4), Karoline Dyhre Breivang (1), Kari Mette Johansen (1), Marit Malm Frafjord (4), Katrine Lunde Haraldsen, Linn Jørum Sulland (8), Tine Stange (1), Anja Edin (2), Siri Seglem (3), Camilla Herrem (2)

To Top
X