Hovedsak

Norge med overbevisende seier mot Slovenia

Søndag spilte de norske herrene siste kamp i Cimber Sterling Cup i Danmark mot Slovenia. Igjen er de norske håndballgutta på sporet av vinneroppsrkiften. Sluttresultatet, 37-30, kunne blitt mye mer om det var viktig.

Førsterekka tilbake
Robert Hedin valgte i denne kampen å starte med sin førsterekke. Lars Erik Bjørnsen, Børge Lund, Kristian Kjelling, Bjarte Myrhold, Håvard Tvedten og til slutt Kjetil Strand som bytter i forsvar med Stian Vatne.

Dette fungerte også meget godt. Faktisk så godt at Robert Hedin mener det norske laget er like godt som resten av Europa når de spiller på sitt beste.

– Det er jevnt bak Frankrike og Norge kan være med å slå alle sammen når vi spiller på vårt beste, kan landslagssjef Robert Hedin fastslå.

Etter å ha tapt mot både Tsjekkia og Danmark var det godt med en seier i avslutningen på første del av samlingen før håndballgutta tar seg et par dager velfortjent fri.

– Det er en bra avslutning på samlingen. I dag er det bedre i forsvar, kontraspillet er veldig bra og vi har godt målvaktspill, oppsummerer Robert Hedin.

En annen spiller som var i storslag i dag var Kristian Kjelling som høstet stor jubel på sin hjemmebane under lagspresentasjonen før kamp. Han satte hele ni baller i nettet bak de slovenske målvaktene og matet Bjarte Myrhol med baller på linja.

– Det var behagelig å være linjespiller  i dag, kunne Bjarte Myrhol gi som kommentar etter kamp.

Bjarte Myrhol var ikke langt unna Kristian Kjelling på scoringsstatistikken og satte hele åtte mål.

Drittkamp til slutt
De siste tyve minuttene ble det mye rot og dårlig spill. Robert Hedin gjorde mange bytter og inn kom blant annet to av de som ikke kom med i EM-troppen, Einar Sand Koren og Kenneth Klev.

I løpet av en ti minutters periode klarer Kenneth Klev å spille på seg tre to-minuttere og får sitte på tribunene de siste åtte minuttene av kampen.

En av de som kom overraskende med i EM-troppen var Christian Spanne fra Drammen HK.

– Jeg er veldig fornøyd med å komme med i troppen. Var usikker helt til slutt og ble veldig lettet da jeg kom med, kan Christian Spanne fortelle handballmagasinet.no etter kamp.

Om kampen som akkurat var spilt hadde han en veldig klar og tydelig kommentar.

– Drittkamp til slutt! Alt for ukonsentert, sa en ellers veldig glad Christian Spanne.

KAMPFAKTA:
Resultat: 37 – 30 (19 – 13)
Utvisninger: Norge 6 x 2 min – Slovenia 5 x 2 min

Norge
Steinar Ege, Kenneth Klev (1), Stian Vatne, Frank Løke (2), Kjetil Strand (2), Lars Erik Bjørnsen (1), Bjarte Myrhol (8), Børge Lund (1), Håvard Tvedten (4), Ole Erevik, Kristian Kjelling (9), Vegard Samdahl (1), Thomas Skoglund (6), Einar Sand Koren (1), Christian Spanne (1), Magnus Dahl

Slovenia
Miladin Kozlina, Nenad Bilbija, Renato Vugrinec (1), Zoran Lubej, Vid Kavticnik (8), Matjaz Mlakar, Jure Natek (6), Sebastian Skube (2), Gorazd Skof, David Spiler (2), Matjaz Brumen, Aljosa Rezar, Dragan Gajic, Miha Zvizej (5), Luka Zvizej (6), Uros Zorman

To Top
X