Landslag

Norge møter et av de svakeste lagene i VM

De norske jentene skal i mandagens kamp ut mot Chile. Chilenerne ble bokstavelig talt rundingsbøyer for Ungarn når de igår tapte 14-48. I dagens kamp mot Norge er det stor fare for at det kan bli enda større tap for de chilenske jentene.

Lag uten internasjonal erfaring
Chile har blitt gruppens slaktoffer, og det er kanskje ikke så rart. Før dagens kamp har samtlige spillere kun syv landskamper på cv’en. Med så lite erfaring internasjonalt rund baug er det vanskelig å se at dette laget skal kunne være med å kjempe om noen seire i det hele tatt.

Når både kamperfaring, fysiske forutsetninger og at de da møter «kjempene» fra Norge på alle måter er dette rått parti.

Chile er imidlertid ikke alene om å være på dette bunnivået i mesterskapet. Både Australig og ikke minst Thailand er på det samme nivå. Alle lagene sliter med å score mål og har minimalt med kamptrening.

Thailands danske trener, Klaus Bøge, har rimelig håpløse arbeidsforhold sammenlignet med det vi er vant med hjemme i Europa.

Til den danske håndballsiden Haandbold.com forteller den danske treneren om foreldre som holder spillere tilbake fordi de ikke skal gå glipp av studier, en enerådende håndballpresident med stor makt på det meste og elendige treningsforhold.

I dagens kamp er det Kristine Lunde Borgersen, Tonje Larsen og Katrine Lunde Haraldsen som står over.

To Top
X