Landslag

Norge har tapt kun én gang siste 5 år mot Ungarn

Norge - håndbalgutta

Når håndballgutta går på banen i Albertville tirsdag ettermiddag er det med en hel del info i bakhodet. Videoer er kikket på, taktikker er justert og gjennomgått så alle er på tå hev foran Norges første kvartfinale i et VM noensinne.

Christian Berge har uttalt at taktikken blir mer eller mindre den samme, så det spiller ikke så stor rolle hvem de møter. Men, det vil garantert bli et litt annet spill enn mot Danmark.

Norge har overtaket på Ungarn

Ungarn vil forsøke å trekke tempoet ut av kampen, noe de klarte godt mot danskene, og det er her Norge må lykkes skal et avansement til semifinalen sikres. For med et godt tempo og gode målvakter skal Ungarn kunne mørnes på omtrent samme måte som åttendedelsfinalen mot Makedonia.

Selv om Ungarn har vunnet flest av de 30 kampene som er spilt mellom de to nasjonene siden 1958, så er det Norge som har et overtak hvis vi ser på de 5 siste oppgjørene i nyere tid. Vi har vunnet 3, spilt 1 uavgjort og tapt 1.

Siste 5 kamper:

10.06.2012 Ungarn – Norge, 27 – 21
16.06.2012 Norge – Ungarn, 31 – 27
16.01.2014 Ungarn – Norge, 26 – 26
11.01.2015 Norge – Ungarn, 28 – 26
17.01.2015 Norge – Ungarn, 31 – 27

Laszlo NagyLaszlo Nagy er Ungarns «to be or not to be» når de går på banen mot Norge | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Laszlo Nagy – Ungarns «to be or not to be»

Ungarns trener Xavi Sabate er ikke i tvil om betydningen av stjernespilleren Laszlo Nagy i forhold til å kunne være der de er nå. I en kvartfinale mot Norge.

– Han er ekstremt viktig for laget, han er mer viktig enn mange forstår, sa Xavi Sabate etter at de hadde sendt regjerende Olympiske Mestere, Danmark, hjem fra Frankrike.

Selv så er Laszlo Nagy imponert over det norske laget.

– De spiller virkelig godt. Har et godt forsvar, gode målvakter og en god kontringsfase. Det er det laget som formmessig har spilt best i dette mesterskapet, forteller Laszlo Nagy på spørsmål om hvor godt det norske laget er.

Allikevel så er det en ny kamp som begge lag skal forbedere seg godt til og som vil bli knallhard for begge lag. Laszlo Nagy stod stort sett i forsvar mot Danmark, da han ble skrevet inn i troppen igjen foran kampen mot Danmark etter å ha røket ut av VM med en ankelskade i kampen mot Tyskland i gruppespillet. En skade som i utgangspunktet skulle ta minst 4-5 uker å hele.
I løpet av kampen mot Danmark kunne man ikke se på nagy at han var skadet, men for Norges del skal vi vel håpe han også tar byttene forsvar/angrep så det gir bedre muligheter for kontringene til Norge.

Ungarn har ingen spesielt farlige skyttere, med unntaket av Nagy, så her blir løsningen å stå tett bakover og pakke inn rundt linjespilleren.

To Top
X