EM 2012 Serbia

Norge er ute av EM

Etter kampen mellom Island og Slovenia ble det klart at Norge måtte ta poeng mot Kroatia for komme videre til hovedrunden. Norge sto med to poeng før kampen, etter seier over Slovenia og knepent tap mot Island tidligere i gruppespillet.

I første omgang kjempet laget mot et sterkt offensivt Kroatisk forsvar, Norge hadde store problemer med å komme gjennom og komme til gode målsjanser. Kroatia tok rask grepet om kampen og gikk til pause med ledelse på stillingen 13-8.

Andre omgang ble like vanskelig for håndballgutta, på det meste ledet Kroatene med åtte mål, før Norge klarte å ta innpå og lage spenning i kampen igjen. Selv om Ole Erevik gjorde en kjempekamp i mål, var nivåforskjellen for stor. Norge hadde en mulighet til å kunne gå hovedrunden med fire poeng ved seier, men endte med å ryke ut etter tap 26-20.

Skuffet lag etter kampslutt
Robert Hedin er skuffet over resultatet og exiten i EM, men mener de taper for et mye bedre lag.

– Vi hadde mulighet til å spille om fire poeng, men taper for et lag som er tippet av være bland de to-tre beste i hele turneringen, sier Robert Hedin etter kampen.

Norge slet mot Kroatias offensive forsvar, men Hedin mener også at Ole Erevik gjør en god kamp.

– Vi spiller ok og har en fantastisk god målvakt i dag. Men vi har ikke sjans mot deres forsvarsspill, vi kommer ikke til noe. Vi har trenet på det offensive forsvaret og visste at det skulle komme. De var helt klart bedre enn oss, vi får ikke skutt på mål, vi får ikke innspillene frem. Vi taper mot et klart bedre lag i dag, men det visste vi at de er, avslutter en skuffet Robert Hedin.

For håndballgutta er mesterskapet over og de må sette seg på fly tilbake til klubblagene. For Bjarte Myrhol var det bare en ting å gjøre nå.

– Når er det hjem, få smelt på seg løpeskoene og gå løpt ut det mesterskapet her, sier en skuffet Bjarte Myrhol.

Kampfakta
Kroatia – Norge
, Millennium Arena
Resultat: 26-20(13-8)

To Top
X