Hovedsak

Nordstrand med overraskende seier over Storhamar

Nordstrand overrasket de fleste og tok full pott mot Storhamar på hjemmebane søndag ettermiddag.

I en kamp hvor Storhamar var forhåndsdømt som store favoritter av både bookmakere og håndballeksperter var det Nordstrand som kom best ut fra startgropa. Med både den første og andre scoringen satte de standarden for hvordan resten av kampen skulle bli.

Med Else Marthe Sørlie Lybekk tilbake på banen fikk Nordstrand satt et godt og kompakt midtforsvar. Storhamar slet med å få spillet til å flyte mot et aggressivt Nordstrandforsvar som vekselsvis var ute i 4+2 forsvar og 5-1 forsvar.

– Den store forskjellen i dag var Else Marthe sammen med Jeanette i mål, sier en smørblid Nordstrandstrener Jens Steffensen etter kampslutt i Nordstrandshallen.

Selv om Nordstrand kom best i gang var Storhamar med på notene gjennom hele første omgang og lagene fulgte hverandre tett til pause med 14-14 som resultat.

Nordstrands Arnhild Holmlimo fikk imidlertid tidlig marsjorder. Etter drøye syv spilte minutter av kampen var hun i en duell med Storhamars Anja Edin som kom stormende på en kontra hvor taklingen ble for tøff og dermed et direkte rødt kort fra dommerparet Josefsen og Holm.

Amanda Kurtovic i fyr og flamme
Denne sesongen skal vise seg å være de unges sesong. Nordstrands 18 år gamle ungtalent Amanda Kurtovic var i fyr og flamme i denne kampen. Med stor iver fyrte hun løs mot Storhamars mål så det suste i både nett og reklameskilt. Selv om ikke alle skuddene satt mellom stengene var det nok av dem som gjorde det og med litt justering kan denne unge jenta fort avgjøre kamper alene.

Storhamar fulgte Nordstrand halvveis ut i andre omgang, men herfra og ut så det ut som at Storhamar hadde gått tom for drivstoff. Nordstrandsjentene løp fra og overspilte slitne Storhamarjenter som ikke maktet å henge med. Returløpene var borte og skuddene fra skytterne satt rett på Nordstrands målvakt Jeanette Nilsen.

Med tap, 30-26, mot antatt svakere Nordstrand har nok Arne Senstad og Storhamars jenter litt å jobbe med når de kommer tilbake på trening imorgen.

To Top
X