Norsk håndball

Nordstrand best på «høgda»

Når Nordstrand fikk stoppet O’Sullivan, så stoppet de Bækkelaget i nabooppgjøret som lenge var jevnt.

For begge lagene startet med feil men Christina O`Sullivan gikk opp på ni meter og sendte Bækkelaget i ledelsen 1-0 før samme person satte straffe og  økt til 2-0. Men da satte Else Marthe Sørlie Lybekk bestemt inn en redusering til 2-1. Unge Martine Blomqvist satte inn to scoringer på rappen for Nordstrand og viste at talentene blomstrer også på kanten. Før Nordstrand økte til 2-4 signert Lybekk. Charlotte Mordal reduserte like etterpå til 3-4. Amanda Kurtovic, Victoria Poljac og Blomqvist satte deretter alle inn en scoring hver da Nordstrand gikk fra 3-4 til 3-7. Alma Hasanic hadde stått bra i mål med flere redninger.

O`Sullivan dominerte
Men når man begynte å tro at Bækkelaget skulle begynte å dra fra så ble det skuddbom og feil, og selv om Bækkelaget ligger sist på tabellen så lot de seg ikke be to eller tre ganger. De reduserte gang på gang før de utlignet til 7-7, signert av fire forskjellige spillere.
Deretter satte Nordstrand igjen inn fire scoringer på rappen. Kurtovic som hadde startet med noen bomskudd fikk smacket inn to scoringer. Da tok BSK-trener Tommy Skjelstad timeout for å prate med jentene sine. O`Sullivan svarte med å score like etter timeouten. Hun forsatte å sette ballen bak Hasanic i Nordstrand-buret. Bortelaget slet med å få kontroll på den unge BSK-jenta. Selv om Nordstrand fikk opp i 10-14 og 11-15 så lot de alikevel Bækkelaget komme inn i kampen, Bækkelaget reduserte til 15-16 før Kurtovic satte inn en scoring. Den som satte ballen mest i mål var O`Sullivan. Hun satte ballen i mål gang på gang. Hun avsluttet omgangen med å sette inn sitt tiende mål på straffekast, sekunder før pause og reduserte dermed til 16-17.
– Føler det løsner mer og mer for meg og lagmessig i angrep i dag, fortalte toppscoreren.

[slideshow id=5]

Målshow av Nordstrand
Bækkelaget forsatte å yppe seg litt til i starten av andre omgangen. Nordstrand slet defensivt og Hasanic ga fra seg et lite frustrert skrik da hun måtte se nok en straffe gå forbi seg med små marginer av Mordal. Etter fem minutter var lagene like langt med 19-10 før Nordstrand gikk opp i to måls ledelse med 19-21. Men O`Sullivan var ikke helt ferdig med målshowet sitt, og Bækkelaget utlignet til 21-21. Da virket det som om kreftene hadde tatt slutt både hos måljegeren og resten av Bækkelaget. De slet med å henge med da Nordstrand satte fart på angrep og innspill til Sørlie Lybekk på streken som satte ballene i mål, det ble syv baklengs for Bækkelaget før de klarte å redusere. Da hadde de igjen forsøkt med keeperbytte.
Sørlie Lybekk forsatte scoringsshowet og var sterkt delaktig i at Nordstrand satte punktum i kampen en stund før den var ferdig. Bækkelaget slet svært i forsvar men klarte alikevel å sette noen baller i mål. Marinko Kurtovic lot Lybekk få hvile de siste minuttene med å la Rikke Alræk få komme innpå. Nordstrand vant alikevel 37-29. Else Marthe Sørlie Lybekk satte inn 13 mål. O`Sullivan satte  også inn 13

Bækkelagets beste: Christina O`Sullivan
Nordstrands beste: Else Marthe Sørlie Lybekk

[singlepic id=5 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Solfrid Therese Nordbakk. Hun er i 20-årene, veldig glad i å se håndball. Studerer foto&journalistikk på Danvik FHS i Drammen. Favorittlagene er Byåsen og Nordstrand.

To Top
X