Landslag

Nordisk dominans på VMs fjerde dag

Korea møtte med studentlaget

Lørdagens første kamp var mellom Hviterussland og Korea. En kamp som på papiret skulle være grei skuring for det hviterussiske laget. Spesielt med tanke på at Korea hadde valgt å holde sitt A-lag hjemme med tanke på en OL-kvalik. Til Egypt sendte de sine ungdommer, studerende 17-åringer som sannsynligvis kan notere seg for sitt livs opplevelse.

Både erfaringsmessig og fysisk var det store forskjeller på de to lagene, men Korea hang godt med i starten av kampen. De var sågar foran og skapte problemer til tider for hviterusserne.

Men, som så ofte så kommer forskjellene frem over to omganger og Hviterussland kunne notere seg for to poeng og en åtte måls seier, 32-24.

Frankrike gjorde jobben

I Norges gruppe var det kamp mellom Østerrike som mangler noen av sine nøkkelspillere, og Frankrike som er en av favorittene til å ta medalje. Frankrike hadde ingen problemer med å ta med seg enda to poeng da de møtte Østerrike lørdag kveld.

Egypt tok sin andre seier

Vertene Egypt leverte varene igjen da de møtte Nord Makedonia i sin andre kamp under VM. Egypt er forventet å kunne være et av lagene som kan overraske og være med frem mot slutten av mesterskapet.

Nå har ikke Egypt blitt satt på de store prøvene foreløpig i mesterskapet. I lørdagens kamp møtte de et lag som overrasker stort ved å være så svake. Man kan nesten mistenke dem for å være på solferie i Egypt. Det ser i alle fall ikke ut til at de har forberedt seg på å kunne reise ned til VM.

Nord Makedonia kom inn som reserve for Tsjekkia som trakk seg på grunn av Covid-19 smitte.

Marokko hang med til pause

Portugal møtte Marokko, og på papiret skulle dette være en enkel kamp for portugiserne. Noe overraskende hang Marokko med frem til pause, hvor det stod uavgjort 12-12.

Fra pause og ut var det mer eller mindre kun ett lag på banen. Portugal tok grep og lukket bakover. Første kvarteret av andre omgang gikk det kun to baller fra Marokko inn bakover, mens Portugal satte ball etter ball og sikret seier. Uavgjort til pause ble til en 13 måls seier.

Full klaff for de nordiske

I lørdagens siste kamper var det tre nordiske land i aksjon, og alle med full klaff.

Island hadde lite problemer med Algerie. Allerede til pause var den kampen avgjort. Island hadde da en tolv måls ledelse.

Andre omgang kom Algerie litt mer til, og Island slapp skuldrene litt ned, Sluttseier 39-24 til Island er allikevel så stor at man lett kan kalle det det stor klasseforskjell.

Sverige vant riktignok med samme differanse mot Chile. Men, der var sør-amerikanerne litt mer med i første omgang. Sverige lå foran med kun fire mål og måtte gire litt opp i andre omgang for å hekte av Chile.

Med 41 baller i nettet bak den chilenske målvakten så ble det allikevel en real omgang juling svenskene ga Chile. Sluttresultatet ble 41-26 i favør Sverige.

De norske håndballgutta hadde noe å bevise da de lørdag kveld skulle møte Sveits. For med et skuffende tap mot Frankrike to dager tidligere var det en revansjelysten gjeng som møtte til kamp. Og, skal man nå helt til topps er man nødt til å vinne alle kamper.

Litt mageproblemer på et par av spillerne gjorde at Petter Øverby stod over. Mens Magnus Jøndal var frisk nok til å spille. Og, godt var det for Alexander Blonz ble sittende på benken med et vondt kne. Om han blir spillbar utover i mesterskapet er usikkert.

Noe som er sikkert er at de norske gutta fikk rettet opp litt av inntrykket fra kampen mot Frankrike og vant forventet mot Sveits.

Sveits ga imidlertid god motstand og det ble derfor lite og ingen tid for mange av spillerne som ikke er i førstesekseren.

Norge vant med seks mål, 31-25, mot Sveits.

Gruppe EResultatPause
ØsterrikeFrankrike28-35(13-17)
SveitsNorge25-31(13-17)
————————
Gruppe FResultatPause
MarokkoPortugal20-33(12-12)
AlgerieIsland24-39(10-22)
————————
Gruppe GResultatPause
EgyptNord Makedonia38-19(20-6)
ChileSverige26-41(16-20)
————————
Gruppe HResultatPause
HviterusslandKorea32-24(15-9)
RusslandSlovenia31-25(16-13)
To Top
X