Norsk håndball

Nora Mørk: OL er det store målet

Denne sesongen blir veldig annerledes enn hva Nora Mørk først hadde tenkt seg. For etter å ha operert knærne for jumpers knee i sommer var 20-åringen på god vei med opptreningen helt til hun fikk den sure meldingen om at det igjen var symptomer på jumpers knee og en ny operasjon måtte bookes.

– Nora Mørk har de siste 4 månedene jobbet hardt for å komme tilbake på banen etter jumper`s knee-operasjoner i begge knær. Rehabiliteringen har dessverre ikke forløpt ukomplisert, og selv om hun har vist funksjonell fremgang fra i sommer, har tilstanden regelmessig blitt kontrollert med ultralydundersøkelser. Siste kontroll mandag 10.oktober viste dessverre tegn til tilbakefall i Noras knær, var meldingen som kom fra Larvik HKs fysioterapeut Krister Næss.

Og, allerede en drøy uke etter, den 18.oktober, var Nora igjen tilbake hos professor Håkan Alfredsson ved Sports Medicine Umeå, som også opererte henne både i mai og i juni tidligere i år.

– Knærne føles bedre ut nå etter andre operasjonen, enn den første, kan en blid og fornøyd Nora Mørk fortelle oss der vi møter henne oppe på Sognsvann hos Olympiatoppen, hvor hun akkurat har avsluttet en to timers treningsøkt med styrke og sykling.

Men, selv om det føles bra nå og Nora føler at det var riktig med å operere igjen tar hun ikke helt av enda. For med første operasjon og opptreningen friskt i minne er det viktig å ta en dag av gangen.
For det så lenge veldig bra ut etter første operasjon.

– Jeg hadde en stigende progresjon frem til august. Etter det skjedde det ikke mer. Vi prøvde å legge på litt mer trykk, og så ble det påvist symptomer til jumpers igjen.

VM er kjørt
Nora Mørk har ikke hatt mye motgang i sin håndballkarriere. Alt har stort sett gått på skinner for 20-åringen som har medaljeskapet fullt av medaljer fra både klubb og yngre landslag. Og, med sitt første VM på seniornivå i sikte var skuffelsen stor når hun forstod at det ikke var mulig å nå det.

– Jeg jobbet veldig mye for det etter første operasjonen, målet mitt var jo det å bli frisk så jeg kunne nå det. Jeg visste at det var en sjanse og skulle ta det som en bonus om jeg ble tatt ut.

Det både hun selv og folk rundt henne ikke visste var at skuffelsen over ikke å rekke VM skulle bli mye tyngre å takle enn først antatt.

– Jeg ble ganske mye mer lei meg enn hva andre trodde, og jeg selv forsåvidt.

Litt av grunnen forklare hun her;

– Det jeg har hatt lyst til har jeg stort sett fått til. Det var litt uvant for meg. Jeg merker at det har vært veldig tungt og unner ingen annen å ha det sånn jeg har hatt det.

Gode støttespillere
Nora Mørk er på god vei til å finne motivasjonen tilbake og nye mål å jobbe mot. Mye av grunnen til at fremtiden ser lys ut krediterer hun dem rundt seg.

– Jeg får god støtte av fysioterepeuten i Larvik, Krister Næss, landslaget og Olympiatoppen.

– Landslaget ser en fremtid i meg. Jeg får det beste av det beste av ressurser og får all den hjelpen jeg trenger. Hadde det ikke vært for det hadde det vært tungt, forteller Nora som også har fått med seg en ny giv fra Olympiatoppen.

– Jeg har begynt å like styrketrening mye mer. Og det å trene mer. Det å være en del av Olympiatoppen og se andre trene hardt mot mesterskap og OL har vært en inspirasjon.

Håndball i 20 år til
Selv om skuffelsen var stor over å ikke komme med til VM i år klarer Nora å sette tingene i perspektiv og se fremover.

– Det er skuffende selvfølgelig. Men, det kommer mesterskap hvert år, og jeg håper jeg kan spille håndball i 20 år til, og da har jeg heller lyst til det.

Det er ikke nødvendig å se 20 år fremover for Nora, for hun finner god motivasjon allerede i det som skal skje i 2012.

– Det jeg kommer til å bruke som motivasjon for å trene opp er selvfølgelig Champions League med Larvik. Men, det største målet er OL i London.

To Top
X