Landslag

Noen overraskelser på VMs tredje dag

VMs tredje dag er også fylt av kamper. Noe som må til med et VM som rommer 32 lag for første gang. Åtte puljer á 4 lag i hver skal gjennomføre 48 kamper før man fordeler lagene på spill i enten President’s Cup eller hovedrunden for de som skal slåss om medaljer.

Positive Covid-19 tester

Tredje dagen har vært preget av positive Covid-19 tester i flere av troppene. Danmarks Emil Jakobsen har testet positivt for Covid-19. Jakobsen hadde også positiv test tilbake i november 2020, og er nå satt i isolasjon i henhold til protokollen som gjelder under VM.

Danskenes meget viktige nøkkelspiller, Morten Olsen, var romkamerat med Emil Jakobsen og ble også satt i karantene etter reglene i protokollen som VM-arrangøren er pålagt å følge. Men, med en negativ test på kampdagen ble han kampklar til kampen mot Bahrain.

Kapp Verde, som bor på samme hotell som de norske, har fire smittede spillere.

Slovenia, som også spilte kamp i går, har to spillere med påvist smitte.

Brasil har en spiller med smitte.

I tillegg så har en journalist fra Portugal fått påvist smitte.

Dommer skadet i kamp

I kampen mellom Qatar og Angola, som i utgangspunktet var en stille og rolig kamp, var det en av dommerne som kom til skade 44.31 ut i kampen, på stillingen 23-18. Det rykket til i leggen, og reserveparet, som alltid sitter klar på sidelinjen måtte trå til det siste kvarteret.

Skifte av dommerpar gjorde ingen forskjell for lagene i nevneverdig forstand. Qatar fortsatte å lede kampen som de hadde gjort siden start. Qatar gikk seirende av banen med like stort forsprang som de hadde da dommerne ble byttet. 23-18 ble til 30-25 seier og to viktige poeng

Tyskland seiret uten motstand

Tyskland møtte Uruguay som lenge stod uten scoringer. For Tyskland ble det en gjennomkjøring, da motstanden var langt unna verdensnivå fra Uruguay sin side. Sannsynligvis har vi her en av kandidatene til bunnplassen.

Brasil stjal poeng fra Spania

Spania som er regjerende Europamester er ansett å være medaljekandidat i årets VM i Egypt. Men, da skal de legge fra seg åpningsnerver i garderoben i de kommende kampene. Fredag måtte de dele poeng med et Brasil som ga Spania kamp fra start til slutt. Det ble en thriller uten like da Brasil leder med 10 sekunder igjen av kampen og Spania får 7-meter.
I en spennende kamp tar vi med oss at det kan bli spennende å følge Brasil videre i mesterskapet, og at Spania skal opp et hakk eller to skal de gå hele veien.

VMs største overraskelse

Håndballnasjonen Kroatia består av klassespillere som spiller i noen av verdens beste klubber. Når et lag som Japan står på motsatt side i spilleplanen skal det være et sikkert kort å gamble stort på Kroatia.

Hvis du avstod å gamble på Kroatia som en sikker vinner var du smart. For Japan gikk sterkt ut og tok tidlig ledelse i kampen mot trenerlegenden Lino Cervar sine menn. Den 70 år gamle treneren var tydelig frustrert over sitt lags prestasjoner underveis i kampen, og til slutt se at det ble poengdeling med laget fra langt der borte i øst.

Polen vant tøff kamp

I en kamp der Tunisia hadde Polen i kne store deler av kampen måtte polakkene kjempe med alt de hadde for å sikre seg to poeng i sin åpningskamp.

For i en kamp der begge lag kjempet godt var det ikke noe som var sikkert før sluttsignalet var gått. Polen kunne juble over to viktige før de skal ut i to tøffe kamper mot Spania og Brasil. Gruppe B er nok den tøffeste gruppen i dette VM når man skal se på sammensetningen.

Danmark med storseier i åpningskampen

Danmark hadde ingen problemer med å ta to poeng mot Bahrain. Noe som gjorde at flere av de nye profilene fikk spille på seg selvtillit.

Kampens beste spiller, Mathias Gidsel, fikk vise seg frem og nettet 10 mål på sine 11 forsøk. En uttelling på hele 91%.

Gruppe AResultatPause
TysklandUruguay43-14(16-4)
UngarnKapp Verde34-27(19-14)
————————
Gruppe BResultatPause
SpaniaBrasil29-29(16-13)
TunisiaPolen28-30(17-17)
————————
Gruppe CResultatPause
QatarAngola30-25(14-13)
KroatiaJapan29-29(14-17)
————————
Gruppe DResultatPause
ArgentinaKongo28-22(13-14)
DanmarkBahrain34-20(19-10)
To Top
X