Norsk håndball

Njård rykker ned etter tap i lokaloppgjør

Iselin Klev scoret ni mål, men det holdt ikke til seier mot Stabæk

Mens Njård spilte om å holde seg i Postenligaen neste sesong, trengte Stabæk poeng for å holde Tertnes under seg på tabellen og sikre seg fjerdeplassen.

Stabæk var lenge med i medaljekampen, men måtte til slutt innse at bronsemedaljen gikk til Storhamar.

Njård lå på nest siste plass med 11 poeng før kampstart, med Fredrikstad og Sola over seg på tabellen med 12 poeng.

I første omgang var det Stabæk som virket å ha god kontroll på kampen. Selv om Iselin Klev scoret fem mål for Njård den første omgangen, sørget Stabæk får å få en komfortabel ledelse som holdt frem til pause. Lagene gikk til hvilen på stillingen 15-10 til Stabæk.

Kontret inn forspranget
I andre omgang økte Stabæk ledelsen i starten, før Njård begynte å straffe Stabæk hardt for feilene som ble gjort i angrep.

Ti minutter ut i omgangen hadde Njård kontret inn det meste av Stabæks ledelse og lå kun to mål bak, 18-16.

Njårds målvakt, Ine Stangvik, gjorde en meget god kamp og birdro sterkt til Njårds opphenting. Da kampen gikk inn i de siste ti minuttene lå lagene helt likt, 20-20. Etter noen dramatiske siste minutter, klarte Stabæk til slutt å sikre seieren med et mål, 23-22.

Lisa Bernhardsen på gjennombrudd mot Njård

Stabæk endte dermed på fjerde plass i årets Postenliga, mens et skuffet Njård måtte innse at det blir spill i første divisjon neste sesong.

Ikke gøy!
Njårds toppscorer i kampen, Iselin Klev, var fornøyd med at de ikke ga opp selv om Stabæk startet best.

– Kampen gikk veldig opp og ned egentlig, vi starter ikke så veldig bra. Stabæk får en mye bedre start enn oss, men så synes jeg vi kommer mer og mer inn i kampen etter hvert og vi gir dem en god fight.

Klev mente de manglet det lille esktra for å kunne slå Stabæk, selv om de ga Stabækkjentene tøff motstand helt til sluttsignalet gikk i Nadderudhallen.

– Vi mangler noen prosent ekstra for å ta hele, som jeg absolutt mener vi kan gjøre. De var bedre enn oss i dag og ville det lille ekstra og det er det vi taper på. De er veldig raske og når ikke vi er klare så scorer de, oppsummerte Iselin Klev etter kampslutt.

Nå må Njård ta det sure steget ned i første divisjon neste sesong, det var en skuffet gjeng med Njårdspillere i Nadderudhallen denne lørdagen.

– Det er ikke noe gøy, i det hele tatt, avsluttet Iselin Klev.

Kampfakta
Stabæk – Njård
, Nadderudhallen
Resultat: 23-22 (15-10)
Utvisninger: Stabæk x 2 min, Njård x 2 min
Dommere: Jan Rönneberg og Christian Westerlund
Tilskuere: 265

Stabæk
Karoline Næss 4, Stine Bredal Oftedal 4, Christina Solheim Andersen 3, Jenny Handal Sneve 3, Kristin Nørstebø 3, Lisa Bernhardsen 2, Thea Karlshaugen Pettersen 1, Marte Lunder 1, Line Bjørnsen 1, Sanna Solberg 1, Linn Therese Mamelund, Marte Pedersen, Linn Lygren, Silje Solberg.

Njård
Iselin Klev 9, Teodora Tomac 7, Senka Buljan 3, Ane Mogstad 2, Ingvild Flovik 1, Jeanette Engebretsen, Karoline Borg, Ida Jansen, Maiken Kavli, Christine Randsborg, Hege Bergsnev, Ine Stangvik, Maren Romstad, Julie A. Berg.

To Top
X