Norsk håndball

Nesten dobbelthistorisk i Tønsberg

Søndag kveld ble det skrevet historie i Tønsberg. For aldri noensinne har det vært et lag i den øverste divisjonen innen håndballen i Tønsberg.

Og, det var ikke langt unna at Flint også skrev historie med første hjemmeseier i Postenligaen. For selv om Stabæk ledet store deler av kampen var Flint oppe i ledelsen et par ganger i kampen og det kunne like gjerne vært Tønsberglaget som hadde gått av med seieren.

For på 27 spilte minutter ut i andre omgang stod det 27-27.

– Vi gir fra oss initiativet et par ganger, og spiller nervøst på slutten. Vi er heldige som får et par gode prestasjoner og sikrer seieren, kan en godt fornøyd Håvard Mamelund fortelle til Handballmagasinet.no rett etter kamp.

Stabæk kom godt i gang fra start og ledet ganske hurtig med et par mål, noe de klarte å holde på frem til pause.

Flint kom liksom aldri helt i gang i første omgang. Det ble mye stamping mot Stabæks aggressive forsvar, litt opphakket spill og aldri noe god flyt.

Flint kom ut på banen i andre omgang og tok litt mer kontroll på kampen og spilte seg frem til både 16-16 og 17-16 syv åtte minutter ut i andre omgang. Men, så kom det atter en periode hvor prestasjonene dalte før de igjen fikk en topp mot slutten av kampen.

Med tre minutter igjen på kampuret var det atter en gang uavgjort, 27-27, men igjen viste Stabæk seg både sterkere og mer rutinert i den øverste ligaen.

– Det svinger for mye i prestasjonene, sier Flints trener Pål Oldrup Jensen som er fornøyd med å ha gjort unna serieåpningen.

Han berømmer allikevel Cathrine Pedersen og Emily Stang Sando sine prestasjoner i dagens kamp. Pedersen ble Flints toppscorer med sine åtte nettkjenninger i søndagens kamp.

Emily Stang Sando viste også hvorfor hun er tatt ut til å være med landslaget til World Cup senere i september. Nærskudd etter nærskudd ble stengt ute fra nettet, og hadde ikke Emily Stang Sando stått i Flint sitt mål er undertegnede redd det hadde vært helt andre siffer på måltavlen.

To Top
X