Hovedsak

Solid Elverum-seier mot BHK

_MG_9416

 

Serieleder Elverum var på besøk i Bodø Spektrum søndag kveld. Det ble en vanskelig dag på jobben for de blågule vertene.

 

Østlendingene kunne dra hjem fra Bodø med to nye poeng i bagasjen, etter å ha beseiret BHK komfortabelt 28-21 i nordlendingenes egen storstue. Vertene var aldri i føringen i løpet av matchen, og i den andre omgangen var det liten tvil om at det er gjestene som fortsatt kjemper om edelt metall i årets Postenliga.

– Vi taper mot et bedre lag i dag. Vi bommer på alt for mange sjanser til å vinne denne kampen, sa BHK-trener Jesper Svensson etter kampslutt.

 

Måltørke

BHK hang godt med i den første omgangen, som var preget av høyt tempo og godt spill fra begge lag. Resultatet til pause var knappe 12-14 til gjestene, og på dette tidspunktet øynet hjemmepublikumet poeng mot serielederne.

Dessverre for hjemmelaget ble det en tung periode etter pausen. Etter at Magnus Kongstøl satte inn 16-19 etter seks minutter av andre omgang, gikk det nesten et kvarter før BHK igjen fikk en nettkjenning.

– Vi er nødt til å være mer kalde i hodet. Vi skyter bort ballen i helt avgjørende perioder av kampen, sa BHK-spiller Binai Aziz. Svensken mente at taktiske grep fra bortelaget var avgjørende for kampens utfall.

– Elverum skiftet forsvarsformasjon etter pause, og da ble det vanskelig for oss. Vi kommer aldri helt opp i kampen etter det. Vi sliter med å score mål, fortsatte han.

 

– Sikter mot sluttspillet

BHK hadde vunnet fire av de fem siste matchene før kampen mot Elverum. Etter søndagens tap er Svenssons mannskap fortsatt på den utsatte kvalifiseringsplassen, men er á poeng med Nøtterøy på sikker plass.

Aziz poengterer at laget fortsatt ligger utsatt til, men har god tro på at laget vil sikre en sluttspill-plass når serien nærmer seg slutten.

– Vi må konsentrere oss om lagene som ligger nede på tabellen. Vi vet likevel at vi kan slå alle lag. Vi har slått Drammen borte og knust Haslum hjemme for kort tid siden. Vi sikter mot sluttspillet, det gjør vi fortsatt, forsikrer han.

 

Fornøyd Berge

Den gamle storspilleren og nåværende Elverum-trener Christian Berge var godt fornøyd med kampresultatet.

– Jeg er fornøyd. Jeg synes vi var veldig solide bakover i dag. Vi må også ta med at vi hadde en veldig god keeper bakerst (Morten Nergaard, red.anm). Det er samtidig enkelte ting å plukke på offensivt, sa Berge etter kampen.

Elverum har en luke på fire poeng ned til Haslum på toppen, som for øvrig har en kamp mindre spilt enn Berges mannskap. De hvitkledde har kun to hjemmekamper igjen av sesongen, og vil være seriemestere med full pott i disse matchene.

Selv om begge disse spilles i Terningen Arena, forsikrer Berge om at Elverum har to vanskelige kamper igjen før gullet er sikret.

– Det er bare opp til oss selv nå. Vi har to tøffe matcher igjen på programmet, så det blir spennende, sa han.

 

Cupkamper

BHK har på sin side hele fire tøffe kamper igjen av sesongen, hvor samtlige lag er fra øvre halvdel. FyllingenBergen (b), ØIF Arendal (h) og to kamper mot Runar står for tur i mars måned, og de blågule er avhengig av flere poeng for å sikre kontrakten.

– Alle kampene fremover ser vi på som cupkamper. Vi går inn for å vinne alle matchene som ligger foran oss, fortalte Svensson.

Skulle BHK ende på kvalifiseringsplassen ved sesongslutt, venter to tøffe playoff-kamper mot det tredje beste laget i 1. divisjon. Laget som vinner disse to matchene sammenlagt blir å finne i Postenligaen neste sesong.

 

Mål BHK: Aga 7, Westby 4, Kongestøl 4, Aziz 3, Langaas 2, Olsson 1.

Mål Elverum: Rönnberg 7, Gullerud 5, Lindboe 5, Toft 5, Sluijters 4, Aanestad 2.

To Top
X