Andre nyheter

Nå må det smis mens jernet er varmt

Helt siden håndballjentene spilte seg inn i folkets hjerter på 1980-tallet har håndball hatt en spesiell plass i mange nordmenns hjerter. Det er allikevel ikke til å legge skjul på at mye av fokuset de siste årene har vært rettet mot kvinnelandslaget, noe som er helt forståelig ettersom dette er et av de få norske lagene som har prestert i sommeridretter over tid.
 
Herrelandslagets fantastiske innsats i vinterens EM betyr at det nå finnes en unik mulighet til å også styrke interessen rundt norsk herrehåndball. Interessen i befolkningen er latent, og det er opp til klubbene å levere et produkt som er godt nok til at det dukker opp mange tilskuere. Dette har også positive synergieffekter i henhold til økte billettinntekter og større interesse fra sponsorer.

Viktig å tenke langsiktig

Det faktum at norsk håndball er inne i en positiv periode må allikevel brukes på en fornuftig måte av diverse beslutningstakere. Det viktige nå er at klubbhåndballen får et godt fotfeste, slik at publikumssnittet øker. Håndball er allerede en populær sport blant gamblere ettersom uavgjortprosenten er såpass lav. Guts.com er en spillside beregnet på norske spillere som hele tiden gir deg oppdaterte odds på norsk og internasjonal håndball. Det blir derfor spennende å se hvilke odds nettsiden tilbyr i forkant av 2017-18-sesongen. Det som er sikkert er at du nok ikke kan regne med en særlig høy odds på at Larvik forsvarer seriemestertittelen på kvinnesiden.

Lite å gjøre med Larviks dominans på spinnesiden

Dette bringer oss til et viktig tema innenfor klubbhåndballen på kvinnesiden. Larviks totale dominans har satt også norsk klubbhåndball på kartet i Europa, men det er selvsagt forståelig at publikum ikke klarer å mobilisere den helt store interessen i en serie som mer eller mindre er avgjort på forhånd. Det finnes allikevel håp om at Våg Vipers fra Kristiansand kan nærme seg enda mer neste sesong. I år vant Larvik «bare» 18 av 20 kamper, og Våg var ikke mer enn fire poeng bak på sluttabellen. 

Elverum var enda mer suverene på herresiden

På herresiden fortsatte Elverum den gode trenden, og laget fra grensetraktene vant serien med hele ni poeng. De nærmeste forfølgerne var Bækkelaget og Haslum, som nok satser på å komme sterkere tilbake neste sesong. Den gamle storheten Drammen hadde en skuffende sesong, og havnet på 8. plass med bare 15 poeng. Direkte nedrykk ble det på Lillestrøm og St.Hallvard, men det tidligere håndballfylket Rogaland er endelig representert i det gjeveste selskapet igjen etter at Sandnes sikret et historisk opprykk til Grundigligaen. 

Mye å hente i de fire store byene

Rogalands nedgang på herresiden er på mange måter med på å forklare et problem håndballen sliter med, nemlig at ingen av de store byene klarer å stable et ordentlig storlag på beina. På kvinnesiden ble tradisjonsrike Byåsen best av de store byene, mens Bækkelaget gjorde det best på herresiden. De som er litt opp i årene husker kanskje at Bækkelaget hadde et fantastisk kvinnelag på 1990-tallet med spillere som legendariske Anja Andersen og Susann Goksør. Flere gode lag fra de store byene kan muligens øke publikumsinteressen noe, men det skal også nevnes at mindre steder som Elverum, Sandnes og Drammen er mye flinkere til å mobilisere lokalbefolkningen til å møte opp og heie hjemmelaget fram til seier.

To Top
X