Landslag

Mot Østerrike fungerte håndballgutta igjen

De norske håndballgutta leverte sin hittil beste kamp i VM da de mandag slo Østerrike med seks mål, 33-27, i Linköping.

Den dårlige opplevelsen mot Ungarn var historie og spillet fungerte mye bedre enn tidligere. Mye av grunnen til dette var at Kjetil Strand var tilbake og satte fart i spillet, samt at samspillet fungerte som det bør.

– Føler vi har litt hanglende start, men spiller godt etterpå og har 55 minutter kontroll. De kjemper og forsøker å slå oss ut av stilen. Vi er dispiplinerte og gjør det vi avtalte på forhånd, og gjør det i 60 min. Veldig hyggelig og positiv kamp for oss, det var bra, oppsummerer Kjetil Strand som fremdeles sliter med en skadet tommel.


Tøffe tak

Østerrike leverte ikke bare håndball, det var mange tøffe tak og kanskje litt for mye av det gode til tider. Erlend Mamelund var en av de som fikk smake på Østerrikes tøffe spillestil da han fikk en hånd plassert i ansiktet.

– Han gir meg en neve midt i ansiktet, spør du meg så er det direkte rødt, forteller Mamelund som allikevel ikke er bitter eller forbanna.

– De lever på fighting spirit og kriging, så det må vi regne med. Det er dommerne som setter stopp for det, så er man god på det får man bare bruke det så lenge de tillater det, konkluderer Erlend Mamelund som gikk av banen med ei lårhøne.

Vant trenerduellen
Østerrikes trener, Magnus Andersson, var sammen med Robert Hedin med på Sveriges storhetstid på landslaget og er mangeårig kamerat.

I kampen mot Østerrike lå det en uhøytidlig duell mellom disse to trenerne, nå var det Hedin som kom seirende ut av den. Og, på spørsmål fra Handallmagasinet.no hvordan det føltes kom svaret direkte.

– Det var deilig, sa en smilende Hedin.

KAMPFAKTA
Norge-Østerrike
, Linköping, VM 2011 Sverige
Resultat: 33-27 (16-11)
Utvisninger: NOR 2 x 2 min, AUT 3 x 2 min

Norge

Steinar Ege (32%), Frank Løke (4), Kjetil Strand (4), Lars Erik Bjørnsen (3), Bjarte Myrhol (4), Børge Lund (3), Håvard Tvedten (10), Erlend Mamelund (5), Ole Erevik, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Vegard Samdahl, Thomas Skoglund, Einar Sand Koren, Eivins Tangen

To Top
X