Hovedsak

Morten Nergaard reddet Norge i shoot-out

De norske herrene spilte fredag formiddag sin første kamp i mellomspillet under EM i strandhåndball. Og, dette skulle vise seg å bli en thriller uten like. Men, de norske herrene har suverene Morten Nergaard som gjorde det umulig for de ungarske beachgutta å ta poeng mot Norge.

Lagene vant hver sitt sett, men de norske herrene var tett på å ta Ungarerne i første sett også. Resultatet 20-21 kunne like gjerne gått Norge sin vei som Ungarn sin vei i første sett.

I andre sett kom de norske beachgutta tilbake og leverte solid spill. Med 18-13 var det klart for shoot-out om det siste poenget som skulle sikre seier.

De norske herrene virket usikre med ballen og de to første skytterne klarte ikke å skaffe poeng i motsetning til Ungarn som satte sine to første sikkert. Men, Norge har en herremann ved navn Morten Nergaard som ble byttet inn mot Arne Veum når ungarerne skulle skyte og dermed var det slutt for Ungarerne. For Morten Nergaard hadde bestemt seg for å avgjøre denne kampen med feberredninger uten like. Og, publikum likte hva de så. Mer spenning og nerve i en så underholdende idrett som strandhåndball kan man neppe be om.

Etter fem shoot-out var det klart for første mål vinner og Ungarn var først ut. Igjen stod Morten Nergaard der og som sagt var det lukket og låst i den enden. Morten Nergaard reddet og nå gjenstod det kun for André Lindboe å sette ballen i mål.

André Lindboe har vært mannen å stole på gjennom mesterskapet så langt og han sviktet ikke. Hele stadion tok av og beachjentene stormet banen for å feire seieren sammen med overlykkelige beachgutter.

Kampfakta Norge – Ungarn:

Resultat: 2-1 (20-21, 18-13, 5-4)

To Top
X