Andre nyheter

Mie Sophie Sando føler seg lurt av Aalborg DH

Det var en vakker sommerdag i 2013 at den unge talentfulle linjespilleren Mie Sophie Sando satt seg i sin lille Polo med snuten vendt mot nabolandet i sør, Danmark. Kun en snaut fire timers reise med danmarksfergen skilte henne og hennes store drøm, å spille håndball i utlandet. Denne gang i Danmark.

Etter å ha vært lærling i Larvik skulle hun endelig være en av spillerne som skulle være med å bære laget i en av verdens beste ligaer frem mot nye høyder.

Godt på plass i Ålborg fant Mie Sophie Sando seg godt til rette i både byen og spillergruppen. Drømmen var en realitet.

– Konge by og jentene er veldig fine, forteller Sando til Handballmagasinet.no da vi møter henne i Ålborg.

Men, denne gang er det ikke drømmen som går i oppfyllelse som er tema for vår samtale. Det er mer at drømmen blir satt på vent.

Aalborg DH har mistet plassen i ligaen fordi de ikke har oppfylt forpliktelsene ovenfor DHF, det Danske Håndboldforbund, og er det første laget noensinne som er dratt ut av den danske toppligaen på et grunnlag som dette. De betalte ikke sin andel av dommerutgifter, kr.61.000,- , i tide og mistet plassen.

Klubben har også vært i en økonomisk situasjon som har gjort at de ikke har kunnet signere nye spillere før sesongstart og dermed stod med en noe tynn tropp.

– Tok litt tid før jeg forstod hvor det bar hen. Men, for et par uker siden var det en litt rar stemning, fokuset var ikke på trening, vi manglet spillere og så mistet vi plassen i ligaen. Da forstod man jo hvor det bar hen, forteller Mie Sophie Sando som fremdeles er på kontrakt i klubben.

Den danske spillerforeningen arbeider på å få slått klubben konkurs slik at spillerne kan få sin lønn fra lønnsgarantifondet.

– Klubben skylder alle penger for august. Jeg har ikke fått noe siden start. Jeg hadde heldigvis litt sparepenger, så jeg har klart meg og kommer til å klare meg fremover, men det har ikke vært overflod av mat i skapene så det skal bli deilig når pengene kommer. Det er jo ikke slik man vil starte, men det er verre for noen av de andre.

Føler seg lurt
Mie Sophie Sando forfulgte drømmen hun hadde om å spille i utlandet, og det så bra ut da hun signerte en to års kontrakt med Aalborg DH hvor hun skulle få masse spilletid og en mulighet til å vise seg frem.

Når nå drømmen ser ut til å være i beste fall satt på vent er det ikke bare positive følelser hun sitter igjen med.

– På en måte følre man seg lurt, litt snytt, det var ikke det man var lovet. Det man ble lovet ble ikke innfridd i det hele tatt, forteller Sando som allikevel ser positivt på fremtiden bare dette kapittelet av håndballkarrieren blir avsluttet.

Med et ønske om å bli i Danmark arbeides det nå hardt for å finne andre klubber hvor hun kan få en sentral rolle i laget, men det kan være vanskelig da de fleste lagene er godt utrustet.

– Ikke lett å finne en klubb så sent i sesongen, det merker man jo. Har vært i kontakt med klubber hjemme som har vist interesse, samtidig er det noen her i Danmark som også har vist interesse. Tror nok jeg blir her, skal gjøre alt for det.

Selv om Sando vil være et førstevalg på linjespilerplassen ser hun også etter klubber hvor hun kan risikere å være både et andre- og tredjevalg slik situasjonen er nå. For når ligaen blåses igang i dag fredag 6.september skal det jo tross alt taes et par gigantsteg for å spille seg på plass i en ny tropp. Og, det i tillegg til en litt broket oppkjøring med ADH.

– Oppkjøringen har blitt langt fra optimal, det føler man nok litt på når man skal videre. Men, jeg fortsetter å trene godt fysisk, så det skal nok gå.

En retur hjem til Norge sitter nok langt inne for ungjenta som fortsetter å jakte drømmen om å spille på beste nivå i Danmmark. Sando går så langt som å beskrive at en reise hjem ville vært en liten nedtur og at hun skal gjøre alt for å klamre seg fast i Danmark. Det er her fremtiden hennes skal ligge.

– Jeg håper å være i Danmark i 8-10 år og etterhvert dra hjem, men det blir jo veldig langsiktig, og det kan hende jeg blir her evig.

Akkurat nå holder Sando alle dører åpne og har ingenting som binder henne. Selv utdannelsen ble satt på vent nå.

– Jeg hadde et friår og skulle startet på fysioterapiutdanningen nå, men det får vente nå. Egentlig ville jeg ta politiutdanning, men siden det er litt vanskelig å ta i Danmark får jeg ta det når jeg eventuelt kommer hjem igjen.

To Top
X