Andre nyheter

Mer søk på nett for trenerne

Avslutningen på sesongen ble en del annerledes enn hva den vanligvis har vært. Uforutsigbarlighet og retningslinjer man ikke har noen påvirkningskraft på har gjort at mange trenere og ressurspersoner har fått nye utfordringer tredd ned over hodet ukentlig.

At mange også har tilbrakt mye mer tid online enn de pleier har også gjort at man kanskje har funnet nye veier å koble av på. Eller nye måter å motivere seg selv på.

Mange trenere og utøvere har brukt verktøy som zoom, teams, facetime, skype og andre applikasjoner man kan bruke for å kommunisere med lyd og levende bilder. Her har man kunnet både følge opp og veilede forskjellige øvelser utøverne har fått, og utøverne har kunnet «være sammen» som en gruppe, men i sitt egne sikre miljø.

På forskjellige ressurssider har man kunnet finne øvelser som passer bra i disse koronatider, hvor det har vært viktig å ha god avstand fra hverandre, noe man ikke er vant til å en idrett som håndball.

Etterhvert har det vært mulig å samles i små grupper for å trene sammen, men fremdeles med god distanse til hverandre.

Noen har sågar arrangert aktivitet hvor man har fått treningsoppgaver på Snapchat og lignende tjenester når man har nådd frem til forskjellige «poster» i nærmiljøet.

I søken på nett kommer man ofte over ting litt tilfeldig som fatter interesse. Det kan være gode tilbud på treningsutstyr, gratis prøver på produkter, rabattkoder som eksempelvis unibet bonuskode eller rett og slett andre sine gode treningsopplegg.

For ute på det store internett ligger det en del godbiter som dessverre ikke ligger helt oppe i dagen. Det er tross alt mange som har laget gode opplegg, og de ligger åpent på nett. Ikke alle har postet på de populær gruppene på facebook eller andre ressurssider, så det kan være smart å ta vare på det du kommer over mer eller mindre tilfeldig.

På de populære gruppene for håndballtrenere på facebook postes det jevnlig gode innlegg med treningstips, og noen av dem har også forklarende videoer. Og, noen har bare litt tekst på et A4 ark. Så det finnes en god del forskjellig her.
Håndballforbundet har en del gode opplegg på sine sider, ellers finnes det mye gode øvelser på diverse app’er som for eksempel «skadefri» sin app. På den sistnevnte er det øvelser som egentlig burde være implementert i treningen hele året, så man kan være et skritt nærmere å slippe unna skader i løpet av en sesong.

To Top
X