Andre nyheter

Media som skriver for lite eller klubbene som er for dårlige på informasjon?

I en bloggpost på Haugaland Håndballs nettsider klager Anders Totland på at media skriver for lite om håndball. Og, her tar han opp et tema jeg lenge har hatt lyst til å blogge om, for her er det nok ikke media som nødvendigvis svikter.

I mitt arbeide med å etablere Handballmagasinet.no var det en selvfølge å kontakte klubbene for å be dem sette meg opp deres pressemeldingsliste.

Og, allerede i denne kontakten med klubbene kom det store overraskelser. Det var faktisk et par klubber som svarte «Vi sender ikke ut pressemeldinger»!?!

De fleste andre svarte ikke og responderte i alle fall ikke med å sende pressemeldinger, notiser eller å henvende seg til Norges eneste rikdsdekkende håndballmagasin.

Om klubbene og deres ledere forstår hva som er deres produkt og hvordan de skal selge det er et stort spørsmål for meg. Nå kan man jo ta en titt på de forskjellige klubbenes regnskapstall og konkludere med at de ikke har forstått det, men det er selvfølgelig mer komplekst enn det.

Sist sesong var samtlige av de 24 postenligaklubbene fraværende i man mailboks med unntak av Larvik HK som viste positive tiltak.

Sist sesong serverte Larvik HK masse god informasjon, bilder, pressemeldinger/artikler og dialog med Handballmagasinet.no.
Dette var et gigantsteg og til eksempel for de andre klubbene i Postenligaen.

Men, dessverre så tok de denne sesongen et kjempesteg tilbake i mine øyne. De sa opp sin informasjonsansvarlige og det er nå tydeligvis delegert vekk mer eller mindre tilfeldig på de andre ansatte.

I mine øyne har ledelsen i Larvik HK sviktet i dette henseende, noe synd for en klubb som ønsker å være nummer en både i Norge og Europa.

Norsk topphåndball – en interesseorganisasjon uten innflytelse?
Etter samtaler med Norsk topphåndball og deres satsning på å gjøre klubbene bedre på informasjon og synliggjøring var jeg positiv og spent på å se hva de kunne få til.
Det ble attpåtil presentert en undersøkelse blant pressen på hvor de både kunne og burde forbedre seg.

Når vi nå er godt ute i sesongen og hele sist sesong er gått så kan man vel si at det ikke har skjedd stort fra klubber eller Norsk topphåndball. I alle fall ikke som er merkbart for undertegnede og vårt håndballmagasin.
Klubbene er fremdeles fraværende i vår mailboks, eller kontakt i det hele tatt, og det skrives derfor lite om norsk håndball i media.

Enten så er det gjort lite fra Norsk topphåndball sin side, eller så har de rett og slett ikke den innflytelsen på klubbene som en slik organisasjon burde ha.

Man kan sikkert snu kanonen 180 grader og sikte på oss som magasin og si at vi burde jakte de gode historiene og sakene.

Men, i dagens mediehverdag er det dessverre slik at vi også er avhengige av den drahjelpen vi kan få for å levere masse og godt håndballstoff til publikum som er interessert i å lese om håndball.
Som et uavhengig privat magasin kan Handballmagasinet.no levere håndballstoff samlet på ett sted til publikum, istedet for at de skal lete med lys og lykte for å finne noe på en klubbside som poster noe i ny og ne.

Til slutt vil jeg bare oppfordre både klubber, utøvere og andre håndballinteresserte til å komme med informasjon og skape dialog slik at vi kan promotere idretten vi alle elsker på en best mulig måte. Vi har nok alle samme mål, men det kan virke som klubbene har et kompass som er veldig feiljustert og trenger noen til å ledsage dem mot dette målet.

Bjørn Kenneth Muggerud
Ansv.redaktør
Handballmagasinet.no

To Top
X