Norsk håndball

Medaljer og nedrykk – Postenligaen kvinner er avsluttet

Lørdag ettermiddag var det siste runde i Postenligaen kvinner. Mange lag hadde mye å spille for da de entret parketten rundt om i de forskjellige hallene.

Det var i bunn av tabellen spenningen lå i siste serierunde. For Larvik hadde allerede fått sine medaljer, og Storhamar og Byåsen hadde allerede sikret seg sine plasser i Postenligaen.

Njård spiller neste sesong i første divisjon etter å ha tapt for Stabæk i siste serierunde. Et lokaloppgjør i god kjent stil som ble avgjort i siste minutt.

Levanger og Fredrikstad møttes til oppgjør i trøndelag, og begge lag spilte om viktige poeng og en plass i Postenligaen neste sesong. Begge lag skifter trener før neste sesong, Levanger har allerede sendt sin islandske trener på dør, mens Fredrikstad lot sin trener avslutte sesongen. Om det var dette som gjorde at det endte som det gjorde mellom lagene lørdag ettermiddag skal få stå ubesvart. Fasiten er i alle fall at Levanger sikret seg en fire måls seier og en plass i Postenligaen neste sesong. Fredrikstad tar turen ned til første divisjon sammen med Njård.

Sola møtte bronselaget Storhamar og fikk ikke noe gratis. Storhamar vant som forventet ganske greit med åtte mål og rogalendingene må ut i kvalifikasjonsspill for å beholde plassen i Postenligaen.

Foto: Håvard Loeng

22 av 22 mulige
I Trondheim var det duket for storkamp mellom Larvik og Byåsen. Og, som så mange ganger før var det igjen Larvik HK som gikk av med seieren og kunne feire at de har gått seirende av banen i samtlige oppgjør denne sesongen.

Byåsen på sin side kunne juble over sølvmedaljer i Postenligaen som de fikk utdelt foran de fremmøtte tilskuerne i Nidarøhallen.

To Top
X