EM 2012 Serbia

Marit Malm Frafjord: – Innerst inne, spiller jeg for å vinne en gullmedalje

De norske håndballjentene er tydelig sugne etter å komme igang med mesterskapet der de dagen før dagen møter norsk og internasjonal presse for siste gang før mesterskapet starter.

De regjerende EM-mesterne møter vertsnasjonen Serbia i det som er den offisielle åpningskampen av mesterskapet. I Serbia og Europas storstue, Beogradska Arena, kan de norske jentene forvente et trykk og en stemning de fleste av dem ikke er vant med i den hjemlige serien.

En som derimot er vant med å spille foran elleville fans er Heidi Løke som til daglig spiller i Ungarske Györ.

– Jeg tror ikke det blir fullt, men tror det blir mange Serbere på tribunen og de er gode til å heie og støtte laget sitt. Det er dette som er gøy. Men, så har jeg hørt det kommer mange norske nedover og det er vi veldig takknemlige for, sier Heidi Løke som er godt vant med trykk på tribunen i ungarske Györ.

De norske håndballjentene er også godt vant med å vinne gull, og igjen så er det gullet det forventes at man kommer hjem til Norge med. Og, denne gangen snakkes det også høyt om det i spillergruppen.

Marit Malm Frafjord har gått høyt ut og sagt at det er gullet som gjelder og ikke noe annet.

– Vi har lyst på gullmedalje. Man har alltid ambisjoner om gull.Det er mange som har vunnet mye gull i denne troppen. Men, mesterskapet lever sitt eget liv.

Selv om Marit Malm Frafjord før åpningskampen forsøker å dempe gullpresset så kommer hun allikevel med en innrømmelse.

– Innerst inne, spiller jeg for å vinne en gullmedalje, røper Marit.

Og, vi kan jo forstå hvorfor. Norge har vunnet fem gullmedaljer ut av de Europamesterskapene som har vært arrangert. Kun én gang har man ikke vært på pallen i et Europamesterskap, i år 2000 i Romania.

2010 GULL
2008 GULL
2006 GULL
2004 GULL
2002 SØLV
2000 6.plass
1998 GULL
1996 SØLV
1994 BRONSE

Løsningen på hvorfor det er blitt så mange gull forklarer Heidi Løke på pen enkel måte.

– En av grunnene til at vi har vunnet så mange gull er nok at vi er at vi ikke har tenkt så langt som semifinale og finale. Vi konsentrerer oss om det som er her og nå, og nå er det gruppespillet. Nøkkelen er å tenke sånn, ikke tenke for langt frem, forklarer Løke som innrømmer at det er nok litt kjedelig for media å høre.

Både Heidi og Marit er enige om at hvis de norske håndballjentene spiller på sitt beste så er de favoritter til å vinne.

To Top
X