Norsk håndball

Marit Malm Frafjord gir seg på landslaget

Marit Malm Frafjord

I en pressemeddelse fra NHF ble det i dag klart at landslagets linjespiler Marit Malm Frafjord gir seg på landslaget. Marit Malm Frafjord som fra sommeren av er å finne i Romania har valgt å prioritere klubb, familie og venner fremfor landslagsspill.

Les hele pressemeldingen fra NHF:

«Etter nøye overveielse har linjespilleren bestemt seg for å bruke kreftene på klubbhåndballen fremover. Det var totalpakken som ble avgjørende for valget.

– I sommer skal jeg flytte til Romania. Da blir jeg veldig mye borte fra familie, kjæreste og venner. I tillegg er det stor belastning på kroppen å spille i både Champions League og på landslaget. Nå ønsker jeg å prioritere annerledes, sier Frafjord som gjerne vil ha med seg et sluttspillgull med Larvik før hun forlater Norge.

Hun forteller at det var veldig moro å komme tilbake til Håndballjentene etter en lang pause.

– Det er jo et nytt lag i forhold til de jeg spilte med i 2012. Men nå er det en ny tid på Håndballjentene med nye krefter.

Bare tre kamper manglet for at hun skulle passere den magiske grensen på 200 kamper som kun 17 andre norske kvinner har gjort før henne.

– Det er ikke så viktig for meg om det er 200 eller 197. Jeg skulle jo egentlig til Golden League i mars, men var sliten og trengte en liten pause. Men jeg er utrolig takknemlig for å ha fått så mange store opplevelser på håndballbanen. Det er ikke mange andre som har vært med på å vinne så mye. I tillegg har jeg møtt utrolig mange hyggelige folk og fått venner for livet gjennom håndballen.

Når vi ber henne om å beskrive de største øyeblikkene, har hun mange å velge mellom.

– Personlig var OL-gullet i 2012 stort, og mitt første OL i 2008 var en drøm som ble virkelig. Det første mesterskapet jeg var med på var i Sverige i 2006. Da var jeg positivt overrasket over å få være med. 2010 var også veldig moro. Det å få spille store deler av mesterskapet på hjemmebane før den fantastiske stemningen under finalehelgen i Danmark, var nesten ubeskrivelig. Det var det også i 2016 da vi følte at hele Norge var i Gøteborg for å heie oss frem til EM-gull.

I juli reiser Frafjord til Bucuresti i Romania der hun har inngått en toårskontrakt. Klubbvenninne Amanda Kurtovic blir med, og tidligere lagvenninne Isabelle Gullden venter på gjenforening. I tillegg vil danske Line Jørgensen og svenske Nathalie Hagmann være en del av troppen neste sesong, så det blir en fin skandinavisk gjeng som skal trenes av danske Helle Thomsen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson beskriver Marit som en sentral spiller på landslaget i to perioder. Først fra 2006-2012 og med et solid comeback til OL og EM i 2016.

– Marit var vår kaptein i en periode, en spiller som gikk foran i handling. Vi i trenerteamet respekterer Marits valg. Den indre motivasjonen og lysten til å satse på både klubb- og landslag må være sterkt til stede. Når hun ikke kjenner dette i forhold til å spille på landslaget, vil vi ønske henne lykke til med ny epoke i karrieren i Bucuresti. Nå vil yngre krefter få mulighet til å bringe sine kvaliteter inn i landslaget og være med å utvikle seg og laget fremover mot nye utfordringer, sier Hergeirsson.»

Fakta om Marit Malm Frafjord

Født: 25.11.1985
Klubb: Larvik HK
Kamper/Mål: 197/406

To Top
X