Landslag

Målkalas på VMs femte dag

På VMs femte dag i Egypt var det tid for kamper i gruppe A, B, C of D.

Først ut var Japan og Qatar i gruppe C. Japan på jakt etter en plass i hovedrunden hadde med seg ett poeng etter å ha spilt uavgjort mot Kroatia. Sammen med poenget var det helt sikkert en god del selvtillit og mestringsfølelse. Mot Qatar viste de at det ikke var tilfeldig at de hadde med seg et poeng fra Kroatiakampen. Begge lag fulgte hverandre tett frem til pause og Japan kunne gå til halvtid med ett måls ledelse, 16-15.

Kampen utviklet seg til å bli en thriller helt til slutt. Japan mistet ledelsen i første halvdel av andre omgang, men spilte seg tilbake og kjempet helt mot slutt. En brent 7-meter som Qatars målvakt Saric kom inn og stoppet med kun et par minutter igjen på kampuret skulle vise seg å bli kampavgjørende. Japans mulighet til å utligne ble til en to måls seier da Qatar setter ballen bak Japans målvakt i det påfølgende angrepet. En underholdende og spennende kamp endte med 31-29 til Qatar.

Kroatia våknet opp

Kroatia som spilte uavgjort mot Japan i sin første kamp, skulle søndag møte Angola som på papiret skulle være et mye svakere lag enn håndballnasjonen Kroatia. For selv med tapet av Cindric skulle Kroatia være et par nummer større enn mindre meritterte Angola.

Angola hang godt med i første halvdel av kampen og hadde et godt grep på kroatene frem til pause. Men, fra pausen og ut leverte Kroatia varene. Kroatia fikk etterhvert god distanse ned til Angola og kunne dra tilbake til hotellet med en solid åtte måls seier 28-20.

Sør-Amerikansk kveld

Brasil møtte Tunisia i et oppgjør om poengene i deres andre kamp under VM i Egypt. I en jevn og spennende kamp var det til slutt poengdeling, noe som kunne se ut til å være et greit utfall slik kampen utviklet seg.

Tunisia hadde imidlertid et lite forsprang til pause, men klarte ikke holde på den helt til slutt.

I Danmarks gruppe D var det Argentina som var ute i kamp mot Bahrain. Argentina er et lag som har vist gode takter og var favoritter inn mot denne kampen. Men, Bahrain bet godt for seg og hadde sågar et godt grep på Argenting en god stund i andre omgang. Men, så gjør Bahrains trener, islendingen Halldor Sigfusson, et merkelig taktisk grep som skulle stoppe den positive trenden laget var inne. For plutselig bytter han inn Bahrains stjernespiller, Husain ALSayyad, som satt på benken.

Danmark hvilte Mikkel Hansen

Danmark har en relativ enkel gruppe i det innledende spillet under VM i Egypt. Fredag ble Bahrain parkert, og søndag var det Kongo sin tur til å få en leksjon i håndball. Hele tyve mål forskjell ble det til slutt da Danmark vant 39-19.

Danmark valgte å hvile to av sine viktigste brikker. Både Mikkel Hansen og Niclas Landin satt på benken gjennom hele kampen. Tirsdag venter Argentina som også bør være grei motstand for danskene som er forventet å gå hele veien frem til spill om medalje.

Storseier for Ungarn

I gruppe A var det kun Ungarn sin kamp mot Uruguay som ble spilt søndag kveld. Tyskland som skulle spilt mot Kapp Verde fikk en skrivebordsseier på 10-0. Kapp Verde klarte ikke å stille med de ti spillerne som man måtte for å spille kamp under VM. Troppen er hardt rammet av Covid-19.

For Ungarn var det en helt klar fordel å få spille. Med hele 26 plussmål på kontoen etter å ha overkjørt Uruguay med sifrene 44-18.

Spania vant tett oppgjør

Spania er en av favorittene til å ta medalje, og søndag viste de at de er på og kan avgjøre tette kamper. Polen ga god kamp og var nær å stjele med seg ett poeng etter å tapt 26-27 for Spania.

Gruppe AResultatPause
Kapp VerdeTyskland0-10I.M
UngarnUruguay44-18(16-8)
————————
Gruppe BResultatPause
TunisiaBrasil32-32(20-16)
PolenSpania26-27(11-14)
————————
Gruppe CResultatPause
QatarJapan31-29(15-16)
AngolaKroatia20-28(11-12)
————————
Gruppe DResultatPause
ArgentinaBahrain24-21(12-10)
KongoDanmark19-39(10-23)
To Top
X