EM 2012 Serbia

Makedonia tok 5.plass i EM

Slovenia hadde kun vunnet to kamper i mesterskapet, mot Island og Ungarn, men spilte likevel om en femteplass fredag ettermiddag. Slovenerne kjempet dermed om kvalifisering til OL, etter å ha tatt med seg to poeng fra gruppe D og to poeng fra hovedrunden.

Makedonia hadde tre seiere i mesterskapet, mot Tsjekkia, Polen og Serbia. I tillegg spilte de uavgjort mot Sverige i åpningskampen.

Disse to lagene stilte i tillegg med de to spillerne som lå øverst på toppscorerlisten så langt. Makedonias Kiril Lazarov hadde 53 mål før kampen, mens Slovenias høyre kantspiller, Dragan Gajic, hadde 44. Kiril Lazarov lå i tillegg på en imponerende fjerdeplass på assistlisten, med 24 assist så langt i mesterskapet.

Det var Makedonia som startet kampen best, etter at Slovenia scoret de to første, scoret Makedonia fem på rad. Denne lille luken holdt Makedonerne på hele omgangen, mye takket være fem mål av Kiril Lazarov og syv rednigner av Borko Ristovsi. Makedonia gikk til hvilen med firemålsledelse på stillingen 16-12.

I andre omgang tok Slovenia grep og ti minutter ut i omgangen hadde de snudd kampen i sitt favør. Slovenia hadde mer kontroll i forsvar og gjorde at Makedonia i perioder slet i etablert angrep.

Kiril Lazarov var likevel vanskelig å stoppe og han fortsatt å banke inn mål. De ti siste minuttene ble jevne, med en liten ledelse til Makedonia. Målvakt Borko Ristovski reddet Slovenias siste gjennombrudd og Makedonia vant til slutt med ett mål, 28-27.

Kampfakta
Makedonia-Slovenia
, Beogradska Arena, Beograd
Resultat: 28-27 (16-12)
Utvisninger: Makedonia 5 x 2 min, Slovenia 6 x 2 min
Toppscorer Makedonia: Kiril Lazarov, 8 mål
Toppscorer Slovenia: Jure Dolenec, 7 mål

Selv med kun tre kamper i mesterskapet, er det en nordmann som dukker opp på listene over de beste spillerne. Erlend Mamelund topper listen over uttelling på 7-meter, med tre mål av tre mulige, på tre kamper. I tillegg gir Mamelunds 22 mål et snitt på 7,3 mål pr. kamp, noe som er likt som Slovenias Gajics gjennomsnitt. Mamelund har også et snitt på 4,7 assist pr. kamp, noe som er bedre enn andreplassen, Polens Michal Jurecki

To Top
X