Hovedsak

Magnus Dahl stortrives som førstereis i EM

I troppen som er med til EM finner vi førstereisgutt og målvakt, Magnus Dahl. Oslogutten som til daglig spiller i Fyllingen suger til seg all erfaring og inntrykk han kan få gjennom opplevelsene under EM i Østerrike.

Og, den unge målvakten ser ut til å stortrives under oppholdet i Østerrike der han sitter med et stort smil.

– Jeg synes det er veldig gøy. Erfaringene og alt jeg får med herfra er sinnsykt moro, sier en entusiastisk Magnus Dahl.

En målvakt for fremtiden
For foreløpig er det nok stort sett inntrykkene den unge målvakten må suge på. Med både Steinar Ege og Ole Erevik i målvaktsteamet kan det fort bli mye tid på benken for Norges unge stortalent.

– Primært er Steinar et klart førstevalg, så får jeg ta spilletid som bonus, fastslår Magnus Dahl som fikk godt med spilletid under oppkjøringen til EM i både Sverige og Danmark.

Å være med i et mesterskap er et stort sprang fra norsk serie kan Dahl fortelle og er fullt klar over at landslagstrener Robert Hedin har tatt han med for å gi han erfaringen det er å svelge unna de store inntrykkene som kommer i et mesterskap.

– På sikt tror jeg at jeg kommer til å dra nytte av å være med allerede nå. Å være i mesterskap er spesielt og å være en del av det føles veldig bra.

Trygt med Steinar Ege
I Kroatiakampen var det Steinar Ege som la beslag på målvaktsposten gjennom hele kampen. Ole Erevik og Magnus Dahl var forvist til benken hvor de sørget for å gi sin støtte til lagkameraten.

– Steinar har stor rutine. Han får sine gode redninger og viser det igjen i går at han er en trygghet for det norske laget. Det er trygt og godt å ha han på laget.

Kampene kommer tett som hagl
En av tingene som er veldig forskjellig fra serien hjemme er at det er et tett kampprogram. Dette gjør arbeidsforholdene noe spesielle og det er ikke tid til mye evaluering eller de store endringene.

– Det viktigste er å nullstille og ha fokus rettet inn mot neste kamp. Det er ikke tid til evaluering og de store endringene, kan Magnus Dahl avslutte med og forsikrer oss om at gutta er klare for å ta Russland på torsdag.

To Top
X