Norsk håndball

Lillestrøm slo Vålerenga fortjent

Kampen ble spilt foran 1012 betalende tilskuere i prestisjeduellen mellom erkerivalene gjennom mange år i fotball, men denne gangen var det håndballlagene som skulle til pers.

Mange mål i første omgang
Hjemmelaget startet i et noe overraskende 6-0 forsvar og gikk rett opp i 3-0 ledelse før gjestene fra Oslo øst fikk orden på sakene og slo tilbake og var i føringen 9-12 da Espen Storetvedt på hjemmelagets benk tok en meget klok time-out og i løpet av noen minutter var lagene igjen ajour, Lillestrøm scoret omgangens siste mål og kunne gå til pause med et måls ledelse.
Første omgang hadde det meste fremover på banen, flyvere, backhand-avslutninger og fint kombinasjonsspill fra begge lag, bakover derimot var det liten vilje til å takle og stå opp for hverandre, noe som igjen resulterte i svært få målvaktsredninger i begge ender. Pauseresultatet var hele 18-17.

Bra taktisk manøver av hjemmelaget i pausen
Hva Storetvedt og Frimann Dahl sa til gutta i de kanarigule draktene i pausen vites ikke, men maken til tæl, vilje og innsats hjemmelaget hadde i andre omgang skal man lete lenge etter, det at VIF lagde sitt fjerde mål i andre omgang etter 22 minutter sier vel sitt. Til og med herrelandslaget sjef Robert Hedin, som var på plass i Skedsmohallen, applauderte de hardtkjempende gutta fra Romerrike. Det virket som gutta fra Oslo rett og slett ikke ville ”blø” for drakta og de bare stanget i 3-2-1 forsvaret som Lillestrøm klokelig la om til etter pause, og når Stian Mathisen i mål sto en strålende andre omgang gikk lufta ut av bygutta.

– Vi var ikke tilstede i det hele tatt i andre omgang, og Lillestrøm vant fullt fortjent, uttalte en oppgitt VIF trener Kent Staahle etter kampen og sa videre ;

– Gutta bare kasta ballen til Preben (Evensen) og forventa at han skulle ordne opp, og det holder ikke.

Banen beste
Femmålsscorer Espen Hansen ble av en lokal jury kåret til banens beste, men med all respekt å melde for den juryen, Hansen var god, men Handballmagasinet.nos begge utsendte medarbeidere synes nok at Nils Keller var banens beste eller for å si det som Lillestrøm sin trener Espen Storetvedt sa det.

– Nils var feilfri i dag, han scorer ni mål på ni skudd, løper opp kontringer og er meget god i forsvar.

Keller selv synes Espen Hansen var god han, men etter litt fundering så måtte han innrømme at han var god selv også.

– Moro å spille foran så mange mennesker på hjemmebane og i tillegg spille så bra gjør det ekstra moro, sa Keller som aldri har spilt foran et så stort publikum før.

Preben Evensen var nok en gang bohemenes beste spiller, men han ble sørgelig alene.

KAMPFAKTA
Lillestrøm Topphåndball – Vålerenga håndball
Resultat: 29-24(18-17)

Lillestrøm Topphåndball:
Stian Mathisen, Thomas Bolstad, Hans Aron Hammeren 1, Jørgen Veiby 1, David Jebsen Bråten 2, Hans Martin Imshaug, Kyrre Solberg 3, Anders Aune Berntsen 2, Ole Andre Rognstad 3, Eirik Noreng 2, Stian Bjermeland, Nils Keller 9(3), Espen Hansen 5, Karl Martin Dolvik 1.

Vålerenga håndball:
Andreas Skalin, Øivind Myhr, Simen Lereim, Tom-Christian Helland Olsen 3, Trond Rønning 2, Kjetil Dale Stormyr, Fred Olav Sørrensen 2, Brede Voreland 3, Preben Evensen 8(2), Tellef Dannevig 2, Morten Hansen, Ole Thomas Nøstvold, Thomas Thomsen 4, Erlend Uldal.

Utvisninger:
LTH: 6×2 min
VIF: 1×2 min

Tilskuere: 1012

Dommere var Ronny Andre Hell og Morten Isachsen, som forøvrig dømte en god kamp.

To Top
X