Internasjonal håndball

Larvik tapte viktige poeng i kampen om semifinale

Ingrid Ødegaard ble kåret til FC Midtjyllands beste spiller i kampen mot gamle lagvenninner i Larvik.

Med henholdsvis fire og to poeng var både Larvik og FC Midtjylland med i kampen om semifinale i årets Champions League for kvinner før søndagens kamp i Arena Larvik.

Györ sto med åtte poeng før deres kamp mot Itxako og var allerede klare for semifinale, kampen om den siste plassen var vid åpen før nest siste runde.

Det var Larvik som åpnet kampen best og gikk tidlig opp i en liten ledelse. FC Midjylland ble presset til å ta en time-out halvveis i omgangen, noe som gjorde stort utslag på FC Midtjyllands spill videre. Larvik hadde en periode med en del skuddbom og rett før pause utlignet FC Midtjylland på stillingen 10-10.

Selv om FC Midtjyllands målvakt, Sabine Englert, måtte sette seg på tribunen etter et direkte rødt kort hun fikk i en kontringssituasjon med Tine Rustad Kristiansen, klarte FC Midtjylland å ta innpå mot pausen. Larvik gikk til hvilen med en knapp ledelse 12-11.

Andre omgang begynte like jevnt og selv om Larvik klarte å skaffe seg en liten luke, hadde de ikke kontroll på kampen. Havveis ut i omgangen hadde FC Midtjylland snudd kampen i sin favør, etter at Larvik fikk flere utvisninger på rad. Larvik slet veldig i angrepsspillet og gjorde mye feil som FC Midtjylland utnyttet til kontringer.

Da det gjenstod seks minutter hadde FC Midtjylland fått en luke på fire mål og så til å ha kontroll på kampen, mye takket være fantastisk forsvarsspill. De siste minuttene av kampen slet Larvik fortsatt med å score mål og lot FC Midtjylland øke forspranget ytteligere. Jublende FC Midtjyllandjenter kunne konstantere syvmålsseier 27-20 og tok dermed viktige poeng i kampen om en semifinale.

Elendige siste 26 minutter
Larviks trener Ole Gustav Gjekstad var meget misfornøyd med spesielt den andre omgangen etter kampslutt.

– Det var en katastrofalt dårlig andre omgang, de siste 24 minuttene var elendige både fremover og bakover. Vi lager noen mål i starten av andre omgang og går opp i 14-11, men etter dette var det dårlig. Vi burde byttet litt offensivt litt tidligere, det var ikke mange som hadde dagen i etablert angrep.

Tapet betyr at semifinalen i Champions league blir litt vanskeligere å nå, men det er fortsatt ikke umulig. Ole Gustav Gjekstad mente at de ikke har noe i semifinalen å gjøre.

– Med dette spillet her fortjener vi ikke å gå videre, oppsummerte en skuffet Larviktrener etter kampslutt.

Midtjyllands beste
Midtjyllands målvakt, Ingrid Ødegaard, var overlykkelig etter kampen.

– Dette var kjempeartig! Jeg hadde drømt om dette og hadde håpet på seier, men hadde aldri trodd at det skulle bli syv mål. I den første kampen mot Larvik tok Cecilie Leganger alt og var helt suveren på kantskudd. I dag setter kantene våre omtrent alt, det er den største forskjellen.

I andre omgang satte FC Midtjylland forsvaret og lagde store problemer for Larvikjentene.

– Det var gøy å stå i mål i andre omgang, forsvaret var så bra. Når jeg kom inn var det stort sett bare kontringer som ikke er så gøy å stå mot, dette hindrer vi mye mer i andre omgang.

Selv om seieren i dag ble en lagseier hvor grunnlaget ble det gode forsvarsspillet Midtjylland hadde i andre omgang, var Ingrid Ødegaard mest fornøyd med den største forbedringen fra siste møte mellom de to klubbene.

– I dag er jeg veldig imponert over kantene våre, avsluttet Ødegaard.

Kampfakta
Larvik HK-FV Midtjylland
, Arena Larvik
Resultat: – (12-11)
Utvisninger: Larvik 4 x 2 min, Midtjylland 3 x 2 min + 1 x direkte rødt kort
Dommere: Jan Erik Leandersson og Mikael Lindroos
Tilskuere: 3134

Larvik
Isabel Blanco 5, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5, Linn Jørum Sulland 5, Tine Rustad Kristiansen 2, Karoline Dyhre Breivang 2, Sara Breistøl 1, Thea Mørk, Pernille Wibe, Amanda Kurtovic, Tonje Larsen, Kari Mette Johansen, Lene Rantala, Cecilie Leganger

Midtjylland
Fie Woller 8, Trine Østergaard Jensen 5, Nycke Groot 4, Linnea Torstenson 3, Louise Svalastog Spellerberg 2, Trine Troelsen 1, Debbie Bont 1, Gitte Broegger Led 1, Susan Thorsgaard 1, Line Joergensen 1, Maria Soerensen, Cecilie Woller, Mia Biltoft, Ingrid Ødegaard, Sabine Englert.

[smooth=id: 42; width:450; height:300; timed:true; arrows:true; carousel:true; links:true; info:false; align:center; frames:false; delay:9000; transition:fadeslideleft; open:false; text:Bildegalleri;]

Foto bildegalleri: Ole Walter Sundlo

To Top
X